16 Eylül 2014 Salı

Make Up For Ever HD Invisible Cover Fondöten İncelemesi (115)


Herkese Merhaba!

Bugün blogda senelerdir sevmediğim, sevemediğim, neden sevildiğini anlamadığım; ama nedense sizin de fena duymak istediğiniz bir fondöten var, ben de yazıyorum valla~

Make Up For Ever HD Invisible Cover Fondöten 


Sanırsam bunun kadar övülen, sevilen, şişirilen bir fondöten daha yok. 
Özellikle de MUFE HD fondötende olduğu gibi, bir makyaj ürününün övgüsü uzmanları olan profesyonel makyaj artistlerinden gelince - yalnızca övgülere katılmak değil, övgüyü başlatanlar onlar olunca - internet olsun, gurular olsun, kullananlar olsun bir kenara diyorsunuz. 
Kısa bir ün ya da anlık sevilmeden bahsetmiyorum burada. Kendine makyaj artisti diyen ve de kitinde bunun 3-5 rengi olmayan biriyle benim tanışmışlığım yok benim. Tanıdığım tüm MUA'lerde en az 3 rengi var daima. İyi olduklarını biliyorlar ve de boşuna bahsetmiyorlar bundan bu şekilde, gerçekten de arkasındalar söylediklerinin. 
Eh bize de denemek düşer bu durumda~

Make Up For Ever HD Invisible Cover Fondöten
Marka: MUFE
Ürün Tipi: Likit Fondöten
Bitiş: "Doğal" Mat
Uygun Cilt Tipleri: Normal/Karma/Yağlı
Renk: 115* (bana uymuyor ancak en yakın ton bu)
Renk Skalası: 23 Renk
Miktar: 30ml
Fiyat: 122TL

 
DİZAYN

Oldukça klasik, pompalı bir plastik şişede geliyor. Siyah plastik bir kapağı var, ve de pompadan çıkan ürün miktarını rahatça ayarlayabiliyorsunuz uyguladığınız kuvvete göre. Şişenin içerisini ve ürünün rengini görebiliyorsunuz. Ürünün numarası yalnızca şişenin en altında yazıyor ancak genel olarak oldukça kullanışlı ve klasik bir dizaynı var. 
Minimalistik.


FORMÜLÜ

Ürünün yapısı oldukça sıvı, akışkan. Uygulandıktan sonra yapısına bakınca fiziksel yapısının biraz daha katı olmasını beklerdim; ancak gayet sıvı yapıda bir fondöten.

En büyük özelliği; ürünün uzun zamandır profesyoneller tarafından kamera çekimleri, fotoğraf çekimleri ve gelin makyajlarında kullanılmasının arkasındaki sebeple aynı. Çıktığı dönemde gerçekten de bulunamayan, HD çekimlerde bile cildin görünümünü soft-focus özelliği ile yumuşatarak kusurları göz önüne çıkartmayan bir formülünün olması. Bu nedenle gerek oyuncular, gerek youtuberlar, gerek gelinler olsun, kamera karşında olan herkesin günlük fondöteni haline gelen, profesyonellerin de bu nedenle vazgeçemedikleri bir formül. 


Fondöten yağ içermiyor, su ve silikon bazlı bir formülü var. Bu nedenle mutlaka uygulanmadan önce yine silikon bazlı bir primer uygulanması gerekiyor. Uygularken kullandığınız nemlendirici ve primer'ın doğru seçimi bu üründe çok önemli, elde edeceğiniz sonuçlar üzerindeki etkisi büyük. 

Formülü nedeniyle içerisinde belirli bir maddeye tepki vermediyseniz sivilce yapma ihtimali düşük. Gün içerisinde yağlanmayı kontrol etme özelliği olduğundan yağlanma sorunu olan ciltler için ideal. Genel olarak az sonra da bahsedeceğim gibi, yağlı ciltler için gerçekten de ideal bir formül.


YAPISI

Kamera arkasındaki yapısı ise bana sorarsanız bambaşka bir hikaye. Bir kere ürünün bence ilk uygulamadan itibaren göze batan en büyük sorunu bahsedilen "cilt-gibi" yapıdan olabildiğince uzak olması. Oldukça ağır, kalın bir yapısı var. Cilde uyguladığınızda direk "ben buradayım, makyaj var burada, kalın makyaj" diye bağırıyor bana sorarsanız. 

Saten-Mat bitiş deniliyor ancak karma>yağlı ciltten daha kuru bir cilde sahipseniz direk kuru-mat diyeceksiniz buna. Normal/karma/Yağlı ciltler için saten-mat bir yapısı var, çünkü ışık vurduğunda içerisindeki soft-focus özellikli pigmentler görevlerini yapıyorlar. Fakat kuru ciltler için bu ürün direk kupkuru.



Öyle bir yapısı var ki, eğer cildinizde kuru noktalar ya da en ufak bir pullanma sorunu varsa oraya direk yapışıp sahne ışıklarını oraya yöneltecektir. Uyguladıktan sonra cildimi bu kadar olduğundan kötü gösteren bir fondöten daha denemedim ben. Cildimde olmayan gözenekler, çizgiler yarattı resmen ve de genel olarak cildimin yapısını olduğunun 3 katı kötü gösterdi. 
*Bu bahsettiğim kesinlikle benim kişisel deneyimim; yağlı ve hatta karma ciltlerde bile çok farklı durduğuna şahsen tanık oldum. Kesinlikle ürünün hedef aldığı cilt tipiyle ilgili bir durum bu. 

kuru bölgelere nasıl yapıştığı~ *peeling yapılmış bir ciltte
Bu fondöten kuru ciltler için yapılmamış. Kamerada güzel çıksın diye alıyorum deyip de dalmayın buna. Boşa gider. Kuru ciltliyseniz uzak durun. 
Koleksiyondaki Liquid Lift fondöten Kuru>Normal ciltler için, 
HD Fondöten ise Normal>Yağlı ciltler için formülize edilmiş. 

Bakın tekrar söylüyorum, ürün bizim kuru cildimiz için yapılmamış.
Almayın.

Kuru ciltli olup da kuru bölgelerinize yapışmaması mümkün değil. Cilde bu nedenle bir türlü tam oturmayan, yerleşmeyen, cildin üzerinde duran ve bir türlü kuru ciltle bütünleşmeyen bir yapısı var MUFE HD Fondötenin.


3 senedir defalarca kez denedim bunu, bendeki eskidi attım, uzman arkadaşlarım kendi kitlerinden alıp uyguladılar inadına, gittim tekrar satın aldım 2 sene sonra... ve de yok, olmayınca olmuyor. Bendeki en son bir inat seveceğim diyerek aldığım şişeyi bile alalı aylar oldu, hala sadece 3 kere deneme amaçlı kullanılmış. İnanın bana sevmek için baya saçma bir şekilde uğraştım bu fondöteni.   


UYGULAMA

1-2 pompa ile tüm yüzünüzü çok rahat yapabilirsiniz. Kalın yapısına rağmen kolay dağıtılan bir fondöten. Cildin merkezinden başlayıp dışa doğru çekerek uygularsanız en iyi uygulamayı elde edeceğinizi söylediler bana.

  *1 kat uygulamadan sonra~
 
Orta>full bir kapatıcılığı var, ancak çok rahat katmanlanıyor. Stipling fırçası ya da süngerle uyguladığınızda orta denilebilir kapatıcılığı; ancak düz fondöten fırçası ile tek katta bile neredeyse her şeyi kapatabiliyor. 2 kat uyguladığınızda tamamen full kapatıcılık sağlıyor.  

~~~~~~~~~~~~~~~ 

Umarım MUFE HD Fondöten ile ilgili sorularınızı cevaplamayı başarabilmişimdir. 

Blogdaki tüm düşüncelerin tamamen bana ait olduğu ve de sadece ve sadece benim kendi, kişisel deneyimlerime dayandığını; tamamen kendi cilt tipim nedeniyle sizden çok farklı deneyimlerim olabileceğini bir kez daha hatırlatma gereği hissediyor, ve de ürün hakkında sorularınız ya da yorumlarınız varsa çekinmeden sormanızı istiyorum ^^ 
Özelikle de benden faklı cilt yapısına sahip olanlar~
Okuduğunuz için teşekkürler!


------------------------------

İçindekiler: Water, Cyclopentasiloxane, PEG-10 Dimethicone, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Talc, Mica, Phenyl Trimethicone, Sodium Chloride, Dimethicone Crosspolymer, Lauroyl Lysine, Glyceryl Caprylate, Methylpropanediol, Phenoxyethanol, Sodium Myristoyl Glutamate, Chlorphenesin, Disteardimonium Hectorite, Fagus Sylvatica Bud Extract, Sorbitan Sesquioleate, Hydrolyzed Yeast Protein, Propylene Carbonate, Aluminum Hydroxide, Biosaccharide Gum-1, Fragrance, Butylene Glycol, Benzyl Alcohol, Pentylene Glycol, Benzoic Acid, [+/- CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides)].


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder