2 Haziran 2015 Salı

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Kapatıcı | Makyaj





Herkese Merhaba!
Bugün sizlere denemek için oldukça sabırsızlandığım ve de sonunda Türkiye'den alımı mümkün olan bir üründen bahsedeceğim ^^
Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer ^^



Çıktığından beri sürekli NARS creamy radiant concealer ile karşılaştırılan ve de oldukça pozitif yorumlar alan bu kapatıcı belki de Urban Decay'den en çok kullanmak istediğim üründü. Malum Naked paletler senelerdir bıktırıp usandıracak kadar övülüp göklere çıkarıldı. Farklı ürünleri denemek için sabırsızlanıyordum; dolayısıyla gelir gelmez hemen kaptım bir tane ^^



Urban Decay Naked Weightless Complete Coverage Kapatıcı
Bendeki rengi: Fair (neutral)
Bitiş: yarı-mat/doğal
Uygun ciltler: kuru, kuru-karma, normal, yağlı-karma, yağlı
Şişe: cam tüp
SPF: yok
Bulunabilirlik: Sephora mağazaları
Hayvanlarda test ediliyor mu: Hayır*
Fiyat: 5ml- 79 TL


 Dizayn

Öncelikle dizayndan başlarsak eğer söylemek istediğim pozitif çok fazla şey var. Boyutu, kullanılan maddenin kalitesi, şekli ve de özellikle de kapak dizaynı bence mükemmel. 


Çevirince kilitlenen kapak mekanizması sayesinde zaman geçtikçe kapağın gevşemesi ya da kapanmamaya başlaması, sızdırması gibi bir durum söz konusu değil. 


Onun dışında geldiği karton kutunun içindeki mosmor cümbüşü saymazsak ürünün kendi dizaynı oldukça minimal; şeffaf, ürünü görebileceğiniz bir kalın cam tüpte gelen ürünün, metalik kapağıyla birlikte oldukça sade bir dizaynı var. 

Aplikatör

Uzaktan klasik bir sünger uçlu kapatıcı aplikatörüne benzese de, aslında oldukça ilginç bir aplikatöre sahip. 


Sünger ucu oldukça ince uzun, yumuşak ve de esnek bir aplikatör.  
Ucunda herhangi bir bombe ya da çukur yok. Oldukça düz yüzlü bir fırçası var.  
Her 2 yönü de uygulamada kullanılabilecek ve de her 2 yüzüyle de ürün toplayan bir dizayna sahip. 
2 yüzüyle de ürün topladığından bazı kapatıcılar gibi sürekli tüpe geri sokup ürün almanıza gerek kalmıyor, tek seferde fırçaya gelen ürün tüm yüzünüzü yapmaya yetecek miktarda. 



Ancak çok az kapatıcı kullananlar için tek seferde fırçaya gelen ürün miktarı fazla gelebilir, kullanmadan önce bir kısmını sıyırmanızı öneririm.

Formül - Yapı

Ürün kırışıklık karşıtı peptitler içeren Matrixyl 3000 ile, cildi canlandırma ve de küçük kırışıklıkların görünümünü azaltmada yardımcı olan Japon Yeşil Çayı içermesinin yanı sıra; nemsizliğe karşı cildi koruyan Litchiderm ile cildin nemi hapsetmesine yardımcı olan sodyum hiyalüronat içermekte. 


Kapatıcının yapısı için daha çok demi-mat ya da yarı-mat terimleri kullanılsa da bence kullanıldığı cilde göre oldukça nemli ya da doğal bitişli bir yapısı olduğunu söylemek daha doğru olur. 

Beklenilenin aksine oldukça sıvı yapıda bir kapatıcı. Dolayısıyla daha yumuşak ve de kremsi bir yapısı var, kesinlikle katı değil. Ağır görünüm vermeden yüksek kapatıcılık sağlayabiliyor. Çok da rahat dağıtılıyor. 



Ürün tanıtılırken kırışıklıklara yerleşmeyeceği üzerinde çok fazla durulmuş ve de benim yaptığım araştırmalara göre çoğu olgun ciltli deneyenlerin deneyimleri de bu iddiayı destekler yönde. 

Kullanım

Kullanım alanınıza göre hem pozitif hem de negatif olabilecek yönü kesinlikle fırçanın topladığı ürün miktarı. Eğer göz altı bölgesi için kullanıyorsanız kesinlikle kullanmadan önce fırçadaki fazla ürünü temizlemenizi tavsiye ederim, nitekim çok fazla gelecektir.
 
Kapatıcılık testi #1 - siyah eyeliner

Eğer tüm yüzünüzde gerek aydınlatma, gerek kapatıcı olarak kullanacaksanız, aplikatördeki ürün sizin için daha kullanışlı olacaktır. Sürekli tekrar tekrar tüpe geri gidip daha fazla ürün almanıza gerek kalmayacak, tek seferde tüm yüzünüzü yapabileceksiniz.
 
kapatıcılık testi #2 - eyeliner üzerine kapatıcı

Ben tercihen ürünün yapısını sivilceler ya da yara izlerinden çok göz altı bölgesi için daha uygun buldum. Ya da eğer aceleniz olduğunda kapatıcıyı rastgele yüzünüze nokta nokta uygulayıp fondöten yerine onu dağıtıp kapıdan fırlayan tipte biriyseniz bu kapatıcı onun için de ideal. 
 
kapatıcılık testi #3 - sonuç, kapatıcılık düzeyi yüksek


Ancak yalnızca sivilceler ve de izler için bence Nars radiant creamy kapatıcı gibi biraz daha yoğun ve kuru formüle sahip bir ürün daha kullanışlı olabilir. 

Ürün aynı zamanda, uyguladıktan bir süre sonra çok daha doğal durmaya başlıyor, cildin ısısı biraz daha rahat karışmasını sağladığında. Özellikle de çok kuru ciltlilerde cilt biraz yağlanmaya başlayınca çok daha doğal durabiliyor ^^

Renkler


Seride normalde toplam 8 renk var.
  • Fair (neutral), 
  • Light (warm/sıcak), 
  • Light (neutral), 
  • Medium Light (neutral), 
  • Medium (neutral), 
  • Medium dark (warm/sıcak), 
  • Medium Dark (neutral), 
  • Dark (neutral)
Ancak Türkiye'ye bu renklerin hepsi geldi mi tam emin değilim; ben gittiğimde daha henüz Urban Decay standının %70'i bomboştu >_< 



Benim aldığım renk ne çok sıcak ne de çok soğuk alt tonlu olan Fair rengi. Oldukça açık bir renk o açıdan çok memnunum çünkü genelde kapatıcılarım en açık rengi çok koyu gelebiliyor;  ancak Fair rengi gerçekten de açık tenliler için kullanılabilecek bir renk, yanılmıyorsam zaten serideki en açık renk de bu.

NOT: İlk başta oldukça endişelenmiştim, Sephora çoğu markasının en açık renklerini getirmemekte ısrar ediyor. YSL, Estee Lauder gibi markalar en açık renklerini Türkiye genelinde getirmese de, NARS gibi en açık rengi Türkiye'de mevcut olan markaların bile en açık renkleri Sephora'da olmuyor. 
Her şeyi Light2'den başlatıyorlar mesela NARS için. Yani ruj almak için Sephoraya gidebilirsiniz; ancak fondöten almak istiyorsanız ve de renginiz NARS'ta Siberia ise çıkıp ayrı bir NARS mağazasına gitmeniz gerekiyor >_< saçmalığın daniskası anlayacağınız...
Urban Decay'de de aynısı olacak diye endişeleniyordum ancak en azından kapatıcılarında böyle bir sorun yok henüz ^^

 ~~~~~~~~~~~~~~~~





Ben genel olarak Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Kapatıcıdan oldukça memnun kaldım ve de aldığımdan beri çok sık kullanmaya başladım. 
Henüz NARS radiant creamy kapatıcımın yerini alamadı ancak biraz daha kullandıktan sonra fikirlerim bakalım değişecek mi??

Aranızda Urban Decay'e uğramış olan??
Naked Skin Weightless Complete Coverage Kapatıcıyı denemiş olan??

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!

* Urban Decay çok uzun zamandır hayvanlar üzerinde test yapılmasına tamamen karşı bir marka ve de hattacruelty-free logosunu taşıyan ilk markalardan biriydi. Ancak 2012'de L-orael tarafından satın alındıktan sonra Çin pazarına girmeye karar verdiler. Tüketicilerinden gelen itirazlar karşısında bu kararlarını daha sonradan değiştirmek zorunda kaldılar ve de günümüzde hala cruelty-free ünvanlarını korumaktalar. Ancak L'orael UD'i satın aldığından beri elde ettikleri kazanç hayvanlar üzerinde test eden bir marka olan L'orael'e gittiğinden bazı kişiler UD'in artık cruelty-free olmadığını iddia etse de PETA markayı hala cruelty-free markalar litesinde tutuyor ve de markanın kendisi hala hayvanlar üzerinde test yapılmasına karşı. 

**Henüz hala Kore'de olduğumdan yazılar baya düzensiz geliyor, yakında düzene girecekler ama... ^^



2 yorum:

  1. Merhaba, sizi yeni keşfettim harika paylaşımlar var burada! Bu kapatıcıyı ben de çok denemek istiyorum, Nars radiant creamy concealer'ı denedim fakat benim şahsen pek hoşuma gitmedi :/ Urban Decay'in ürünlerine bayılıyorum belki bu benim aşık olacağım ilk kapatıcı olur :) Ben de blog yazmaya yeni başladım, vaktiniz varsa ziyaret ederseniz sevinirim, sizinki kadar güzel olmasa da ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ^^ Umarım eğlene eğlene okursunuz yazılarımı! Nars kapatıcısı bazı bölgeler için fazla ağır gelebiliyor evet, biraz love/hate durumu var onun için, Urban Decay ona göre biraz daha hafif ve o kadar kuru değil, bakalım belki bunu beğenirsiniz ^^ Teşekkür ederim!

      Sil