20 Temmuz 2015 Pazartesi

Innisfree Water-Glow Cushion Fondöten Ürün İncelemesi - Sünger Fondöten | Kore Makyajı


Herkese Merhaba!
Bugün size ne zamandır bahsetmek istediğim ve de bir çok kişinin merak ettiğini bildiğim bir ürün çeşidi olan Cushion Fondöten/Sünger Fondötenlerden birinden bahsedeceğim!
Innisfree Water-Glow Cushion ^^

Innisfree bildiğiniz gibi drug store Kore markaları arasında en popüler olan ve de kendi kategorisinde en "kaliteli" sayılan markalardan biri. 
Doğal ve de doğaya karşı duyarlı ürünleriyle ünlü Innisfree'nin 
makyaj serisi de en az cilt bakımı serisi kadar popüler. 


Ben de sizlere geçtiğimiz yaz sezonunda piyasaya sürükleri 
Cushion Fondöten 2'lisinden daha nemli bir formüle sahip olan 
Innisfree Water Glow Cushion'dan bahsedeceğim ^^
*bol resimli bir yazı olacak, uyarmadı demeyin



Ülke: Kore
Marka: Innisfree
Ürün: Water Glow Cushion
Bendeki rengi: #13-light beige
Bitiş: nemli>>>yarı-mat
Uygun ciltler: kuru, normal, karma, yağlı
Şişe: kompakt-cushion fondöten/sünger fondöten
Miktar: 15gr.
SPF: SPF50-PA+++
Bulunabilirlik: Online.
Fiyat: 20.000won/20USD
Hayvanlarda test ediliyor mu?: Hayır*



Marka'nın Ürün Hakkında Söyledikleri:

Geçtiğimiz yaz sezonunda bir arada piyasaya sürülen "yaz" ve "kış" cushionları. Markanın yüzü SNSD'den Yoona ^^

- İçerisinde su yerine Jeju'dan elde edilen 100%nem açısından zengin yeşil çay solüsyonu kullanıldığından; cildi nemli, sağlıklı ve de ferah tutuyor.
- Water-glow kompleksi cildin yüzeyini nem tabakasıyla kaplayarak cildin sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağlar.
- Yorgunlaşan cildi hızlı ferahlatma etkisiyle yatıştırır.


DİZAYN


- Bütün Innisfree ürünlerinde olduğu gibi ürünün kabı geri dönüştürülmüş kağıt ve de soy mürekkebinden yapılmış. 
- Ürünlerin dış paketlemesi genelde hep oldukça doğal ve de sade bir renk paleti ve dizaynına sahip, benim bu markanın en sevdiğim yönlerinden biri bu ^^

- Cushion fondötenin kendisi klasik yuvarlak kompakt dizaynda geliyor. 
- Diğer innisfree cushionları gibi bu da beyaz/krem arası sade bir kompakt, üzerinde de açık maviyle ürünün adı yazıyor. Oldukça sade ve de şık bir görünümü var anlayacağınız. 


- IOPE, Etude House, Laneige, Hera cushionlarına kıyasla biraz daha küçük, dolayısıyla iç kısımı bittiğinde diğer markalarla dönüşümlü olarak kullanmanız biraz zor **
- Arkasındaki ürünün rengi, kullanım süresi'nin vs. belirtildiği etiket de yine geri dönüşümden elde edilmiş kağıt ve de soy mürekkebi kullanılarak oluşturulmuş.



- Fondötenin kapağını açtığınızda içinde klasik air-puff ile fondöten bölmesini ayıran bir kapak var.


- Ürünle birlikte gelen ve de kesinlikle uygularken kullanmanız gereken air-cushion/air-puff olarak geçen uygulama yastığı (sünger demek istemiyorum asıl ürüne adını veren fondöteni emmiş olan süngerle karışmasın diye ^^) çoğu markada olduğu gibi koyu mavi bir renge sahip. 


 

- Bu air-puff'ların özelliği normal makyaj uygulama süngerlerinin aksine fondöteni hızla emen "gözeneklerinin" olmaması. Yani uygulama esnasında ürünün çoğu içine emilmiyor. Direk cilde uygulayabiliyorsunuz. 



- Yine bu nedenle temizlenmesi de çok kolay oluyor. Normal süngerler gibi fazla bir ürün birikimi olmadığından süngerler gibi çok sık yıkanma gerektirmiyor. Puf oldukça yumuşak ancak sağlam, rahat rahat yıkanabilir bir ürün ancak hassas ve de ince bir yüzeyi olduğundan ben 4-5 yıkamadan sonra değiştirmenizi öneririm. 

Temiz kullanılmamış air-puff ile atmak üzere olduğum, bitmiş bir cushion'ın temizlenmemiş air-puff'ı yan yana

- Bu cushion-fondöten süngerleri cushion-fondöten yapan her markada var ve de genellikle fiyatları 2'lik bir paket için 0.50-1.50 dolar arasında değişiyor. Oldukça uygun yani ^^

- Çoğu markadan cushion-fondöten aldığınızda kutunun içinde 1 adet yedek refill "iç" ile geldiğinden daha önceden cushion fondötenler ile ilgili olan yazımda bahsetmiştim. 
Ancak Innisfree'de bu sistem yanılmıyorsam değişti =/ Artık yalnızca belirli dönemlerde 1 alana 1 refill bedava tarzı kampanyalar oluyor. Ancak onun dışında ürünü satın aldığınızda içinden yedek çıkmıyor =/


- Air-puff bulunan kapağı kaldırdığınızda sonunda karşınıza ürüne adını veren fondöteni emmiş bir sünger karşınıza çıkıyor. 


- Innisfree'nin cushion fondötenlerinde bu sünger diğer markalara göre biraz daha sert bir sünger. Ki bana sorarsanız bu gayet iyi bir şey ^^  
- Uygulamak için ürünle birlikte gelen air-puff aplikatörü süngere bastırıp, süngere gerekli miktarda ürün alıyoruz. Daha sonra da tampon hareketlerde cilde uygulayabilirsiniz. 

ellerime biraz gereğinden fazla yakınlaşmak durumunda kaldığımızdan dolayı özer diliyorum >_<

Ben bu cushion'ı uzun süredir kullandığımdan içinde fazla ürün kalmadı, yeni bir ürüne air-puff'ı bastığınızda çok daha fazla ürün gelecektir elinize ^^

- Dikkat etmeniz gereken tek nokta ürünü cilde uygularken ciltte sürüklememeniz, çekerek, sıyırarak değil; tampon darbelerle, isterseniz "patpatpatpat" diyerek uygulamanızın gerektiği. Fırçayla uygular gibi ciltte sürükleyerek uygulandığında istenilen pürüzsüz bitişi elde etmek mümkün olmaz. Air-pufflar özellikle bu şekilde kullanılmak üzere dizayn edildiklerinden kullanırken akılda tutulması gereken bir detay bu. 

*güneş ben resim çekerken bir merhaba deyip tekrar kaçtı... resimlerdeki renk farkı bundan kaynaklanıyor ^^ 

RENK

Seride innisfree'nin çoğu cilt ürününde olduğu gibi 3 renk var;
  • #13 - light beige
  • #21 - natural beige
  • #23 - true beige 

- Yalnız aklınızda bulunsun, Innisfree'nin cilt ürünleri (kapatıcılar hariç) diğer Kore markalarına göre biraz daha açık tonda. 
Diğer markalarda örneğin #13 kullanıyorsanız Innisfree'de #21'i denemeniz daha doğru olabilir,  ya da diğer markalarda #21 ise Innisfree'de #23.
- Kore BB krem, fondötenlerinde olduğu gibi cushion fondötenlerde de eğer NC/NW30 ve üzeri koyulukta bir cilde sahipseniz size uygun renk bulamamanız mümkün. 



- Ben Innisfree Water Glow Cushion Fondöten'de #13 numarayı tercih ettim. 
- Diğer Kore markalarında olduğu gibi Innisfree'de de #13 numara markanın "pembe" alternatifi. 
- Genellikle diğer renkler daha neutral ya da sarı alt tonlu olsa da #13 numarası olan markalarda bu renk hep en açık olmakla kalmıyor, diğer renklere göre bariz bir şekilde pembe alt tonlu oluyor. 
- Ancak ne yalan söyleyeyim ben pembe alt tondan daha çok sarıya dönük bir nötr alt tonluyum ve de Innisfree'nin #13 numarasından oldukça memnunum. Benim cilt tonuma oldukça yakın nadir ürünlerden biri Innisfree cushion fondötenleri ^^

FORMÜL


- Çoğu Kore ürünü gibi bu ürün da kokudan nasibini almış ne yazık ki. Ancak klasik aşırı çiçeksi bir kokudan çok, rahatsız etmeyen ferah bir bitkisel kokuya sahip. 

- İlk uyguladığınızda gerçekten de neredeyse soğuk diyebileceğiniz bir ferahlatma hissi veriyor. 
- İlk uygulamada kesinlikle ürünün adını aldığı o nemli "glow" bariz. 

- Çok aşırı bir kapatıcılık beklemeyin. Ürün yok denilebilecek kadar az bir kapatıcılığa sahip değil; ancak hafif>orta bir kapatıcılığı var. Renkli nemlendirici kadar hafif değil kesinlikle, ancak yoğun da değil. Yüzünüzde eski sorunlardan izler vs varsa kapatacaktır; ancak var olan sivilce kızarıklıkları ya da yaraları kapatmada yeterli olmayacaktır. 

*solda; temiz, uygulama öncesi cilt - sağda; ürün 1 kat uygulandıktan sonra

- İlk uygulandığında ürünün sahip olduğu bu nemli görünüm kesinlikle aşırı nemli bir görünüm değil. Hatta aşırı kuru ve nemsiz ciltlerin yeterli bulamayacağından eminim. Ancak yine bu yapısı ürünü karma ve yağlı ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği bir nemli formül haline getiriyor.
- Yani cilt tiplerinin tam ortasında bir yerde. Kuru-normal-karma-yağlı ciltlerin hepsi severek kullanabilir; ancak çok kuru ve çok yağlı ciltlere tavsiye edilmeyebilir.

hemen uygulama sonrasında ürünün nemli bitişi
- Bunun nedeni ilk uygulamada var olan nemli ve ışıltılı görünümün 2 saat kadar sonra cilde yerleşip nemini kaybederek daha normal, hatta yarı-mat denilebilecek bir bitişe dönüşmesinden kaynaklanıyor.
- Dolayısıyla yağlı cilde sahip olup, ışıltılı bir görünüm elde etmek isteyen; ancak  "nemli" ürün kullanamayan ciltler kesinlikle bir göz atmalı. 
Ürünü ilk aldığımda karma-yağlı ciltli oda arkadaşıma da zorla aldırmıştım (o bu ürünle birlikte çıkan "long-wear cushion'ı almıştı en başta) ve de 1 hafta sonra baktım kız benden çok kullanıyor ürünü ^^


PERFORMANS
başka hiçbir ürün kullanmadan ürünün kapatıcılığı, ciltte nasıl durduğu, ve de ciltte ne gibi bir değişikliğe yol açtığını göstermek istedim
- Ürünün performansı hakkında aslında söyleyeceğim çelişkili çok şey var. Nitekim ilk kullandığımda adeta taparak yüzüme sürdüğüm en iyi şey olduğuna karar vermiş; bir sonraki kullanımımda ise resmen ilk kullanımımda acaba sarhoş falan mıydım diye düşünmeye başlamıştım, o kadar nefret etmiştim performansından. 
- Birkaç defa daha farklı şekillerde kullanınca fark ettim ki ben aklımı yitirmiyorum, sorun üründe.
- Yanlış anlaşılma olmasın, ürün oldukça güzel bir ürün ve de hala favori cushion fondötenlerimden biri, ANCAK kesinlikle ve de kesinlikle rahatça katmanlayabileceğiniz bir ürün değil. 

- 1 kat sürdükten sonra durmanız gerekiyor. Ya bana biraz daha kapatıcılık lazım şurada burada deyip 2. katı uygularsanız ürün birden yüzünüzde inanılmaz derecede ağır ve de yoğun durmaya başlayacaktır, ve de saatler ilerledikçe yüzde o nefret edilen tabakalaşmış fondöten gürünümü verip, nemli havalarda parçalanmaya başlaması da muhtemel. 
- 1 kat ve 2 kat arasında bu kadar hızlı ve de bariz bir farkın belli olduğu çok az ürün var benim deneyimlerime göre, ve de bu ürün o listenin hemen başlarına yerleşti benim gözümde.

Sonuç olarak; 1 kat uyguladığınız takdirde gerçekten de çok güzel, doğal ışıltılı, tam gerekli oranda nemli, cildi oldukça sağlıklı gösteren ve de çok rahatça kullanılabilen bir üründen bahsediyoruz burada.

~~~~~~~~~~~~~~~~~



Innisfree Water Glow Cushion'ı geçen sene yaz başında bunun mat versiyonu olan ikizi Long-Wear Cushion ile birlikte piyasaya sürdü. Ve de çıktığından beri ben severek kullanmaktayım ^^
Merak edenler, karşılaştırmak isteyenler varsa yazın daha çok tercih edilen Innisfree Long-Wear Cushion incelemesini de yakında yazıya dökebilirim ^^

Umarım size ürün hakkında bir fikir vermiştir yazım, 
bir sonrakinde görüşmek üzere ^^

~~~~~~~~~~~~~~~

*Innisfree ve de İnnisfree'nin sahibi Amore Pacific markası her ne kadar yakın geçmişte cruelty free'ye geçiş yaptıklarını ve de hayvanlar üzerinde test yapmadıklarını açıklamış olsalar da; hala havanlardan elde edilen ürünleri kullanıyorlar ve de Çin'de satış yapıyorlar. Ürünlerinde kullandıkları ürünlerin daha önceden hayvanlar üzerinde test edilip edilmediği konusunda da cevap vermekten kaçınıyorlar =/ 
**Cushion fondöten dizaynı ve de içinin nasıl değiştirileceği üzerine daha detaylı bir yazı yakında gelecek. Nasıl temizlenmesi ve de hijyenik olup olmadığını merak edenler bu yazıma bir göz atabilir ^^





10 yorum:

  1. Merhaba ^^ Blogunuzu cushion keşfi sırasında buldum ve çok sevdim *-* Gerçekten bilgilendirici bir yazı olmuş . Hala bir karar veremedim ama ben cildim için doğal/sağlıklı bir görüntü veren , uzun süreli , parlama yapmayan ( yağlı bir cilde sahibim ve özellikle yazın kontrol edilemiyor gerçekten disko topu gibi oluyorum ürünü sürdükten yarın saat sonra ㅜㅜ , kapatıcı ama öyle çok olmasına gerek yok- mesela benlerim hala görünebilir- bir cushion arıyorum . Acaba sizin tavsiyeniz ne olur ? Param olsa hiç düşünmeden hera alırdım ya ㅜㅜ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Blogumu beğenmenize çok sevindim, umarım severek okursunuz ^^ Cushion'ların çoğundan zaten aşırı kapatıcı bir görünüm elde etmek zor olacaktır; ancak yağlı bir cilde sahipseniz markaların genelde "summer cushion" olarak piyasaya sürdükleri cushion ürünlerini takip etmenizi tavsiye ederim. Nitekim onlar genelde daha mat ve uzun süre dayanıklı oluyorlar. Hera UV Mist çok güzel bir cushion evet ancak bence normal ve de tamamen dengeli ciltlere daha iyi gidiyor. Kuru ya da yağlı ciltlerdeki performansı 2-3 saatten sonra pek güvenilir değil =/ Benim tavsiyem Laneige Pore Control cushion ^^ Deneme fırsatınız olursa mutlaka bir bakın. Ya da Verite UV Multi, kesinlikle mükemmel bir ürün, ve de kapatıcılığı da çok iyi ^^ Daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak bu bahsettiğim Innisfree'nin yaz cushion'ı olan Long Wear Cushion'ı tavsiye edebilirim, gerçekten de mat bir BB. Mamonde'nin yeni çıkan bir powder cushion'ı var yaz için, ben nefret ettim, yorumlar da baya çelişkili gibi, seven de var, beğenmeyen de bol; ancak benim cildim aşırı kuru olduğundan belki çok çok yağlı bir cilde iyi gelebilir. Fazla uzattım ama, özetlemek gerekirse karma/yağlı ciltlere önereceğim ürün Laneige Pore Control olur gibi ^^ Umarım yardımcı olmabilmişimdir!

      Sil
  2. benim cildim kuru-karma bir cilt . yazında tabiki yağlanıyor. Long-Wear Cushion hakkında bir yazı yazmanız mümükün mü ? ben Misshanın cushionu almıştım acaba innsfree refili misshaya olur mu ? bunlar şuanda en merak ettiğin durumlar :D ve tabi ki acaba siz hangi siteden , nasıl alışveriş yaptığınızı yazarmısınız ? VARSA affola.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. - İyi günler, long-wear cushion yazısı önümüzdeki haftalarda gelecek gibi, sırada yazmakta olduğum başka bir cushion yazısı var ancak ondan sonra sırada long-wear incelemesi var, beklemede kalın umarım yardımcı olur size ^^ Ancak eğer kuruluk/kuru noktalar varsa yüzünüzde yazın yağlansa da mat bir ürün yine de fazla kuru gelebilir gibi...
      - Missha ile değiştirmeyi hiç denemediğim için emin değilim uyar mı uymaz mı =/ Innisfree'nin cushionlarının paketi diğerlerinde göre biraz daha basık kaldığından genelde başka markalarla değiştirip kullanmak zor oluyor. Mesela IOPE, Etude House, Laneige, Hera hepsi birbiriyle değiştirilebilir durumda, ancak Innisfree hiçbirine uymuyor =(
      - Aldığım ürünlerin büyük bir çoğunlğu Koe'de yaşadığım 15 sene içinde alınmış ürünler, ara sıra tekrar gezmek için gittiğimde de alışveriş yapıp dönüyorum genelde; o yüzden internet alışverişi hakında şurası güvenli burası iyi, ne desem kesin bir şey olmayacak gibi... 2-3 sene önce rosoroseshop kullanıyordum Koreye gitmeden önce ancak hala güvenli mi emin değilim. Zaten her siparişte bir risk var ama şans işi gibi şu anda.
      Umarım cevaplayabilmişimdir sorularınızı, başka varsa çekinmeden sorabilirsiniz ^^

      Sil
    2. Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Ben Adana yaşıyorum ve adanada sıcaktan ziyade nem var. Yüzüme sürdüğüm her şey nemden dolayı iğrenç bir hal alıyor .Bu yüzden yüzüme hiç bir şey sürmemeye karar verdim :( Bu yüzden genelde kışında yüzüm kuru- aşırı kuru oluyor. Sizin yüzünüz öyle sanırsam. Bu arada bu yazınızla alakası yok ama yüzünüze iyi gelen kuruluk ve pul pul dökülmeler için kullandığınız bir nemlendirici krem var mı ? İBende 21 yaşındayım . Bu yüzden sizin verdiğiniz tavsiyeler çok önemli. Bu arada içimden bir ses İnnisfree'nın refili Misshayada uymaz diyor :D Zaten refillerinde o kapağı kapanıyor değil mi ? sadece aynasız ve birazcık daha estetiksiz görünüyor sanırsam . bana bir arkadaşım http://jolse.com/ bu siteyi önerdi. Ama Türkiye çok özgürlükçü bir ülke olduğunu düşünüp dış ülkeden kozmetik alımını yasakladığı için baya bir korkum var . Yeni yazılarınızı bekliyorum. Hatta eğer özel değilse 15 yıl neden korede kaldığınızı çok merak ettim :D

      Sil
    3. ne kadar çok bu arada demişim :D

      Sil
    4. ahahaha 1buçuk olacaktı o ama nokta çıkmamış yazıda XD kusura bakmayın =P
      - Nem gerçekten çok feci bir şey Kore'deki nem bizde resmen Antalya nemini geçtiğinden acınızı anlıyorum. Ancak yüzüme hiçbr şey sürüyorum derken makyajdan mı bahsediyorsunuz, yoksa cilt bakımı/nemlendirici mi? Çünkü hava koşulları ne olursa olsun, cilt yapısı yağlı/kuru farketmez nemlendirici şart. Özellikle de pullanma varsa yüzünüzde, cildinizin illa ki kuru olduğu değil, ama nemsiz kaldığı anlamına gelir. Yağsız jel yapılı nemlendiricileri yazın tercih etmeniz daha rahatlatıcı olacaktır; kışın da biraz daha yoğun ancak yine de yağsız nemlendiricileri eksik etmeyin. Örneğin Clinique Moisture Surge serisi gibi.
      -Bunim cildimin kuruluğu aşırı derecede ileri düzeyde olduğundan ben bakım yağı+nemlendirici ve de yazları da yine oldukça yoğun nemlendiricileri eksik etmiyorum, yoksa sürekli pullanma yaşıyorum.
      -refillleri rahatça olduğu gibi kullanabilirsiniz. Yalnızca air-puff açıkta kalacağından onu koyacak minik bir kutu bulmanız gerekir, tozlanmasın diye; ancak evde rahat rahat kullanabilirsiniz tabi olduğu gibi.

      Sil
    5. iyi o halde :D koyucak yer bulurum canım :D siz şuanda koredemisiniz *-* 15 yıl hala neden orda kaldığınızı çook merak ediyorum :D
      cildime yağsız krem dahi sürmüyorum üşengeçliğimden :D
      cliniq çok papalı yahu :D bana uygun fiyatlı kore markası yağsız nemlendirici önerebilirmisiniz ? bu arada yüze yağdamı sürülüyor ? o zaman sivilce yapmaz mı yada siyah nokta. çünkü t bölgemde siyah nokta savaşı veriyorum malesef ki malesef

      Sil
    6. Dediğim gibi, nokta çıkmamış 15 değil 1buçuk sene kaldım orada. Eğitim için gittim sonradan da gezme amaçlı gidebilirsem gidiyorum fırsat bulunca ^^
      Cildinizi mutlaka nemlendirin, yağlı istemiyorsanız su bazlı nemlendiricilerle.
      Innisfree'nin yeşil çay serisisin 3 çeşit kremi var, biri su bazlı yağsız olanı,
      Nature republic'te Super Aqua Max serisinin mavi renkli olanı da su bazlı,
      Etude House'ın yeşil Aloe moistful nemlendiricisi gibi kore markalarında su bazlı baya var.

      Ama dolar şu anda 3TL iken hangisine baksanız pahalı olur, genelde fiyatları 15dolar ile 20dolar arasında değişiyor.
      En ünlülerinden biri Türkiye'de de olan The Face Shop'un Chia Seed nemlendiricisi. Sanırım internet sitelerinde mevcut, 70TL civarında =/
      Ya da clinique'te üçük boy 15ml'lik moisture surge nemlendiriciler var 30TL civrında ücretleri ^^

      Sil
    7. Bakım yağları oldukça yaygın evet, Özellikle de kuru ciltliler arasında oldukça popüler.
      Ürünün içerisinde cildi rahatsız edecek maddeler, ya da yapay parfüm ya da yüksek oranda alkol gibi hassas ciltlerin tepki vermesine neden olacak maddeler olmadığı sürece cilt ürünleri sivilce yapmaz. Birinde yapan ürün başka birinde de yapmayabilir.

      Tamamen sizin cildinizin sivilceye meyilli olup olmaması, deri altında sivilce probleminizin olup olmaması ve de ürün içerisinde hangi maddeler olduğuna bağlı. Yoksa ürünler sivilce yapmaz. Ya da oldukça normal miktarda olan bir madde hassas ciltli birinde tepkiye neden olabilir ama belki başkalarında olmaz vs.

      Bakım yağları çok yağlı ciltlere ağır gelebilir, ancak sırf yağ oldukları için sivilce yapmazlar. Benim cildim aşırı kuru olduğu için serumlu yağlar ya da bakım yağları kullanıyorum, çünkü hafif nemlendiriciler yetmiyor. Yağlı ciltli olup da kuru bölgeleri nedeniyle haftada birkaç kez yağ uygulayan arkadaşlarım da var ciltlerine iyi geldiği için. Ama çok yağlı olup da cildine ağır gelenler de var. Dediğim gibi ciltten cilde değişiyor.

      Siyah nokta için cildinizi düzenli olarak temizlemeniz lazım yalnızca, aksatmadan. Ciddi sivilce sorunu varsa dermatolojiste gidilmesi gerekli bence, çünkü nedensiz yere çıkmaz sivilce düzenli olarak temizlenen bir ciltte. Ya beslenmeden, ya hormonlardan ya da cilt tipinden kaynaklanır. Bazı ürünler dediğim gibi cildin hassas olduğu maddeler içeriyorsa cildi azdırıp var olan sivilceleri yüzeye çıkartıp cildin tepki vermesine neden olabilir ancak içinde çok sert olmadıkça üründen kaynaklanmaz.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir biraz, uzman birisi daha iyi açıklayacaktır eminim.

      Sil