18 Eylül 2015 Cuma

Estee Lauder x Kendall Jenner: Pure Colour Matte Sculpting Ruj - Restless | Ruj haftası #3

Ruj haftası ruj ayına dönüştü desem??
Herkese merhaba ^^
Bugüz sizlere bahsedeceğim ruj bir önceki Estee lauder alışverişi yazımda görmüş olabileceğiniz, ve de son birkaç haftadır instagram hesabımda da sık sık karşımıza çıkan Estee Lauder'ın yeni yüzü Kendall jenner'ın tasarladığı,

 Pure Colour Matte Sculpting Rujlardan "Restless" rengi.


Bunu aslında Ağustos ayından beri sık sık kullanıyorum. 
Turuncu/Kırmızılar sanki sonbaharda da kabul gören canlı renkler gibime geldiğinden ne zaman canlı dudak istesem buna gidiyorum resmen.



Marka: EsteeLauder
Ürün Adı: Pure Colour Matte Sculpting Lipstick
Renk adı: Restless
Bitiş: Mat
Renk: Neon turuncu-kırmızı
Designer: Kendall Jenner
Ürün Miktarı: 3.5 gr
Ürün Fiyatı: 102TL
Bulunabilirlik: Yalnızca Online satış
*www. esteelauder.com.tr



Dizayn:

Ürün klasik Pure Envy serisinin dizaynında geliyor, altın sarı tepe ve tabanı, lacivert bir gövdesi var. Köşeleri yumuşak hatlı bir dikdörtgen şeklinde bir dizaynı var. Dış yüzeyi çok şık bir mat bitişe sahip. Rujun kapağının tepesinde kırmızı bir "Kendall" yazısı var. Limited Edition farkı olmazsa olmaz yani. Genel olarak oldukça şık ve kullanışlı bir dizaynı var rujun. 




Renk:

Oldukça klasik bir canlı turuncu-kırmızı renk aslında. Ancak beklenilenden çok daha canlı ve de "neon" denilebilir. Sarı-alt tonlu bir kırmızı. Daha çok koyu saç renklerinde, kahve tonlara ınanılmaz yakışacak bir renk olsa da, beklenmedik bir şekilde evrensel olabilecek bir renk. Açık ten ve sarısınlarda biraz daha canlı duruyor olsa da bir çok farklı saç/ten rengi sahipleri tarafından kullanılabilir bir renk.


Oldukça klasik bir renk. 
Estee lauder rengi farklı dillerde farklı şekillerde açıklamış. 
Genel olarak ortaya çıkan tarif; nar çiçeği+gelincik kırmızısı+turuncu.

Formül:



Formülü aslında benim beklediğimden çok daha farklı çıktı. 
Ben biraz daha kremsi bir formül bekliyordum ancak baya mat bir bitişi var. 
Dudağa uygularken Mac'in bazı Rretro Matte formülleri gibi dudağı çekerek, takılarak, kaymayarak, tökezleyerek uygulanmıyor belki, uygularken oldukça rahat kayıyor dudaklarda; fakat, oldukça kuru ve de kalın bir uygulaması var. 
Kalın katmanları sevmeyen, olabildiğince hafif formülleri tercih eden biriyseniz iyi anlaşamamanız mümkün bu renkle. 
Ben şahsen neredeyse sadece Mat ruj kullandığım için kuruluk beni fazla etkileyen bir faktör değil artık, o nedenle ağırlığı ve kuruluğu hissedip rahatsız olsam da göz ardı etmeyi öğrendim.

direk güneş ışığında rengin görünümü

Fakat evet, çok rahat ve de kremsi uygulanmasına rağmen inanılmaz kuru ve de ağır bir formülü var. Bu aslında ürününperformansını çok iyi yapıyor, ama oraya birazdan geleceğiz.

Dudağınzıa uygulamadan önce peeling yaptığınız sürece ya da eğer oldukça sağlıklı pürüzsüz dudaklarınız varsa ürünün kuruluğu sizi fazla rahatsız etmez. 
Hissedersiniz ama göze batmaz, sadece size ağır gelir. 
Zaten çok aşırı bir sorun değil, kolay uygulanan, dudakta kolay taşınan bir renk bu ^^ 

rengin gölgede, sönük ışıktaki görünümü


Aslında daha farklı açıklamak gerekirse, kuruluktan ziyade, biraz daha yoğun bir yapısı var. Dudağa rahat uygulanıp kremsi görünse de kuru noktaları belirginleştirip biraz daha kalın bir katman gibi durması mümkün. Ancak sizi korkutmasına izin vermeyin, piyasadaki diğer gerçekten tam mat formüllerden hiçbir farkı yok bu konuda.

Performans:


Ürünün asıl parladığı noktaya geldik. Performans. 
Evet saatler geçtikçe dudakları kurutuyor; ama, aynı zamanda da saatler geçtikçe gerçekten sabit kalmayı başarıyor. 
Canlı renk kullananların korkulu rüyası olan dudak çizgileri dışına akma, kanama, taşma sorunu kesinlikle bunda yok. Nereye uyguladıysanız 6 saat sonra da orada oluyor. 
Ben bununla ne yemekler yedim, ne içecekler içtim ve de sonunda hep performansından memnun kaldım. Sevdiğim diğer bir yanı da Estee Lauder'in reklamında 24 saat gibi saçma bir abartı reklama yönelmemiş olması. 6 saate kadar kalıcı demişler ve de gerçekten de 6 saate kadar yerinden kıpırdamıyor ürün. 
7 saatin sonunda dudaklarınız oldukça kurumuş oluyor ancak, bu da bir gerçek. 
Ama dediğim gibi bu formülden beklenilen de o zaten. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Bir başka turuncu-kırmzı yazısına daha katlanıp,
 Estee Lauder kendall jenner rengi Pure Colour Matte Sculpting Ruj - Restless 
yazımı okuduğunuzu için teşekkür ederim ^^

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!

Ruj haftası 1. yazı için tıktık!
Ruj haftası 2. yazı için tıktık!



2 yorum:

  1. Beklediğim yazı geldi! Ambalajından dolayı çok almak istedim. Neredeyse bu renk nars kalem rujum var. Hala kararsızım ufu :') Yazın harika olmuş bu arada ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler, beğenmene sevindim ^^ Ambalaj, renk hepsi gerçekten çok güzel ama bundan çok daha iyi mat formüller var bence piyasada. Rengi için alınır hani ama... aynısı olmasa da benzer ton bulmaz zor değil, çok daha iyi formüllü...

      Sil