5 Şubat 2016 Cuma

MAC - Studio Waterweight Fondöten İncelemesi



Herkese Merhaba!
 Sonunda bu ürünün incelemesini yükleyebildiğim için ne kadar mutluyum anlatamam, önce kocaman bir alkış bana \o/


Neredeyse 3 aydır denemekteyim bu fondöteni ve hala benim cildimde beğenip beğenmediğimden emin değilim. Fakat geçtiğimiz aylarda akla gelebilecek her şekilde araştırıp uyguladığım için, benim sevip sevmediğime karar veremesem de ürünün nasıl olduğu hakkında uzman kesildim resmen, dolayısıyla merak eden, kullanmak isteyen varsa okumaya devam etsin...
Nitekim bana uyup uymadığı tartışılır olsa da, açık ara Mac'in bugüne kadar piyasaya sürdüğü en iyi fondöten formüllerinden biri bu.
 Büyük bir iddia biliyorum ama inanın  bana öyle.
Lafı fazla uzatmadan MAC Studio Waterweight Fondöteni inceleyelim rahat rahat~


 
MAC Studio Waterweight Fondöten

Renk: NW13 (NW13~NW50)
Bitiş: Doğal>Satenimsi
Kimlere uygun: Bütün cilt tipler (ever bu sefer gerçekten)
Dizayn: Mat Cam Şişe-damlalıklı
SPF: SPF30
Bulunabilirlik: Kalıcı koleksiyon-Tüm Mac'ler ve Online Store
Hayvanlar üzerinde test ediliyor mu?: Evet
Ürün Miktarı: 30 ml
Fiyat: 103TL
*işaretini göreceğiniz italic olarak yazılan ürünün içerik ve formülüne dair detaylar PC'dan alıntıdır~


Genel Bakış - Giriş

Açıkçası Mac yine durup dururken yeni bir fondöten çıkarınca şaşırmıştım baya. Pro-Longwear Nourishing Waterproof fondöten (incelemesi için tıktık) çıkalı daha çok olmadan hemen bu gelince dedim hayrola~ Şişenin dizaynında damlalığı görünce ama her şey açıklığa kavuştu... Mac serum fondöten furyasından geri kalmak istemedi sonunda onlarınki de çıktı. Haklıydım da övünmek gibi olmasın ama (der ve övünür bu yüzsüz)... 


Ürün kesinlikle ve kesinlikle zaten var olan geniş fondöten yelpazelerine çok güçlü bir giriş olmuş. Çıkar çıkmaz markanın en iyi formülleri arasında yerini aldı bence. Mac genelde kuru ciltlere uygun fazla fondöten önermiyor ne yazık ki, dolayısıyla Studio Waterweight gibi gerçek anlamda her cilt tipine uyacak bir ürün çok ama çok güzel bir üye olmuş bu gruba. 


Oldukça akışkan, su gibi incecik bir yapısı var. Cilde oturdu mu saten bir bitişi var, formülü ne nemli ne de mat, kelimenin tam anlamıyla doğal bir bitişi var. Mükemmel fondöteni bulmak kolay bir iş değil, her cilde 100% uyacak bir ürün diye bir şey yok desek yanlış olmaz, ancak mükemmel olmasa da her cildin gerçekten de kullanabileceği nadir ürünlerden biri bu. Belki 10 kutunun hepsini doldurmayabilir ama herkes için en az 7 kutuyu dolduracak bir ürün. 



Ürün çıkar çıkmaz aynı dönemlerde piyasaya sürülen Smashbox BB Water ile birbirlerine benzerlikleri dikkat çekmişti. Birkaç kişi ürünlerin formül listelerini isteyip inceledikten sonra fark etmişler ki ürünler benzer değiller... aynılar. 
Çok benziyorlar falan demiyorum bakın, aynı. 
Direk aynı. 
Formülleri tıpatıp aynı. İlk defa Wayne Goss anlatırken duyunca şok geçirmiştim resmen ben de ama gayet mantıklı aslında, her iki marka da Estee Lauder çatısı altında bulunduğundan garip bir durum yok ortada ^^ Ürünlerin sadece markası ve dizaynı farklı, ancak Mac, Smashbox'tan daha ucuz olduğundan - dizaynının daha güzel olmasından bahsetmiyorum bile - ben denemek için tercihimi Mac'ten yana kullandım. Aynı ürünlerin farklı markalar altında karşımıza çıktığı ilk durum değil bu 2'li ama bahsetmeden geçmek istemedim, gidip 2'sini de alan olursa diye~


Dizayn

Oldukça şık ve bir o kadar da klasik bir mat-buğulu cam şişede geliyor. 30ml ürün içeriyor ve de cam şişe gerçekten de sağlam, kaliteli, ağırlığı olan bir şişe. Ürünün oldukça akışkan yapısı nedeniyle klasik pompalı bir şişede gelmesi mümkün olmayacağından daha uygun olan damlalıklı bir dizaynı var. Damlalıkları herkes beğenmeyebilir; fakat su gibi akışkan ince yapılı ürünler için en kullanışlı dizayn olduğundan* bence oldukça yerinde bir karar olmuş damlalık.  



~~~~~~~~~~~

Markanın ağzından;

"Akışkan ve elastik yapılı jel-serum formülüyle rengi ortaya çıkaran yenilikçi bir fondöten. Ağırlık hissi uyandırmayan bu nemlendirici formül, cildinize rahatsızlık hissi vermeden saatlerce kalıcılığını sürdürür. Rengi bozulmayan transparandan arttırılabilir kapatıcılıkta olan bu fondöten gözenek gibi kusurların görünümünü azaltır ve yağ kontrolü sağlar. Moisture-Fusion Complex sayesinde anında ve tüm gün nemlendirme özelliğine sahiptir ve ciltte kadifemsi bir doku yaratır. Eşsiz damlalığı sayesinde her damlada mükemmellik sağlar."

~~~~~~~~~~



 
Formül

"Her ne kadar markalar baz ürünlerine SPF eklemeye daha yeni yeni başlamış olsa da hiç değilse eklemeye başladılar diyerek Studio Waterweight'in SPF30'una dikkat çekmek istiyorum. 
Mac geniş spektrumlu etiketini elde etmek için ürünün formülünde; oktinoksat, titanyumdioksit ve çinko oksit karışımı- yani hem mineraller hem de mineral olmayan maddelerden yararlanmış; bu da saf minarallerden oluşan SPF formüllerinin katı yapısının aksine ürünün sıvı akışkan yapısını korumuş olmuş.
Ürünün içerisinde aynı zamanda birkaç antioksidan ve onarıcı maddeler de bulunuyor; E vitamini, lesitin, elma ve karpuz özü, sodyum hiyaluronat gibi... Dediğim gibi formülü gerçekten de iyi düşünülmüş bir ürün. 
SPF  içeren bütün fondötenlerde olduğu gibi ince tek kat bir tabaka uygulamak size güneşe karşı bir koruma sağlamayacaktır. Yalnızca fondötendeki SPF'in yeterli olması için yüzün açıktaki her bir köşesine uygulanmasına dikkat edilerek oldukça kalın, gerçekten yoğun bir tabaka uygulanması lazım.    

Ürünün formülünde aynı zamanda parfüm bulunmadığından rahat bir nefes de alabiliriz. Her zaman bir artı bu."*




Aplikasyon

Her ne kadar Mac Studio Waterweight fondöten de diğer bir serum fondöten olsa da, piyasadaki diğer serum-fondötenlerden biraz farklı. Baktığınızda diğerlerinin neredeyse hepsinde değişmeyen bir 3'lü var; ince,hafif bir yapı + orta>full kapatıcılık + mat bitiş. Mac Studio Waterweight fondöten ise hafif kapatıcılığa sahip doğal bitişli bir ürün

Renkli nemlendirici BB krem falan aramadan, hafif bir uygulamayla fondöten kullanıp; "yok, benim cildim bu" cümlesini insanlara yedirebileceğiniz nadir ürünlerden biri. Çok rahat katmanlanan, ancak ne kadar katmanlarsanız katmanlayın en fazla orta kapatıcılık elde edebileceğiniz bir ürün.


Sıvı ve akışkan yapısından dolayı uygularken sanki daha fazla ürün almanız gerekiyormuş gibi gelecek; ancak 2 damla ile tüm yüzünüzü rahatça yapabileceğiniz bir yapısı var. Kapatıcılığını biraz daha arttırmak için katmanlamak istiyorsanız 3-4 damla yeterli olacaktır.

Cilt tonunuzu tamamen eşitliyor ve de inanılmaz güzel fakat aynı zamanda da doğal bir bitiş bırakıyor geride. Kapatıcılığı hafif olduğundan kızarıklıklar, sivilceler, sivilce ve yara izleri için kesinlikle kapatıcıya ihtiyacınız olacaktır. Tek zayıf noktası da bu zaten. 



Serum fondötenler genelde gözeneklerin görünümünü azaltmakta başarılı ürünler, Studio Waterweight fondöten de bu konuda başarılı zaten; ama ne yazık ki kuru noktalarınızda pullanma varsa onları belli ediyor. Etmeyeceğini iddia etmiş Mac ama ediyor ne yazık ki. Kullanmadan önce peeling şart, eğer pullanmanız benim kadar kötüyse. 


Çok güzel katmanlanıyor. 3 kat uyguladıktan sonra bile hala herhangi bir ağır kalın görünümden eser yoktu, doğal görünümünü korudu. Fakat katmanlayarak bile en fazla orta kapatıcılık elde edebilirsiniz.

zoom'un kusuruna bakmayın ama ciltte başka hiçbir şey yokken nasıl göründüğünü göstermek istedim.
Bahsettiğim gibi doğal bitişli bir ürün. Ürün yüzünüze tamamen oturduğunda neredeyse saten bir bitişi var. Doğal ancak donuk değil, bir ışıltısı var demek istiyorum, ancak ışıltı denilebilecek kadar canlı bir durum değil... Aydınlık bir görünümü var desek? 
Donuk değil işte, fakat direk aydınlık, ışıltılı denilebilecek kadar ileri seviyede bir görünüm de söz konusu değil.




uyguladıktan 10 dakika kadar sonra ürün tamamen cilde yerleştikten sonra. Donuk olmayan bir bitiş olduğunu buradan da görebilirsiniz. Nemli ya da ışıltılı değil ancak donuk mat bit bitiş de değil, neredeyse aydınlık görünüyor~

Nasıl uygulanmalı?

Sünger dışında ne kullanırsanız kullanın güzel bir sonuç elde ederseniz. O kadar ince ve de akışkan bir formülü tutup süngerle uygularsanız ürünün %80'i zaten sünger tarafından emilir. Kapatıcılığı bu kadar az olan bir ürünü uygularken, sünger ya da çift kıllı fırçalar gibi fondötenleri seyrelterek uygulayan aplikatörlerden uzak durmanız gerekir. Onun dışında her tip fırça ve de ellerinizi kullanabilirsiniz.

Bana sorarsanız bu ürün en iyi ellerinizle uygulanıyor. Uzun zamandır ellerimi kullanmıyordum fondöten uygularken, ancak en güzel bitişi ellerimle elde ettim gerçekten. Bu tip akışkan fondötenlerde eller devreye girince en iyisi. 
Ürünü denerken aklımdan geçip duran tek şey Face&Body sevenlerin bu fondötene bayılacağı; ancak aynı zamanda Face&Body sevmeyenlerinde de buna bayılacağı oldu~


 
Performans

Gün boyunca iyi dayandı bende. Yağlanma olsa da yağlı bölgelerde akma ya da silinme olmadı. Ancak ürün yapısı çok ince olduğunda aksa bile çok belli olmazdı.

Eğer cildiniz yağlı ise gün içerisinde yağ emici kağıtlar ya da pudralardan yararlanmanız gerekebilir. Ürün matlaştırıcı ya da yağ kontrol özelliği olan bir ürün değil; fakat yağlanmayı engellemese de, çoğaltmıyor da. Benim aşırı kuru cildimde bile burun çevresinde yağlanma oldu gün içerisinde, ancak herhangi bir silinme, akma gözlemlemedim.Yanaklarda ise olduğu gibi durdu, hatta üzerindeki kontür, aydınlatıcı, allık da sonuna kadar dayandı. 


uyguladıktan 12+ saat sonra eve geldiğimdeki durumu~ yakınlaştırmak zorunda kaldım, kusura bakmayın~ göründüğü gibi kontür ve aydınlatıcı 12-14 saat sonrabile hala olduğu yerde. Fondöten yer yer incelmiş olsa da hala sorunsuz bir şekilde duruyor renk farklılığı göstermeden.

 Ürünü farklı şekillerde denemek için kendime çok daha yağlı bir cilt vermeye karar verdim... Başka bir gün sabah uyanınca bakım rutinimde cildime yoğun mu yoğun bir yağ uygulayıp, daha sonra makyaj yapmadan önce de yine yağ bazlı çok yoğun bir nemlendirici uyguladım. Bunların ardından da üzerine nemlendirici ve aydınlatıcı bir baz uygulayıp pudra ile sabitlemedim makyajımı. Fondöteni de normalde uyguladığım gibi hafif değil, 3-4 kat uyguladım daha yoğun bir kapatıcılık elde etmek için. 
Yaklaşık 3-4 saat sonra burun, burun çevresi ve alın bölgemde bariz parlama vardı ve de burun çevremde ürün silinmeye başlamıştı. Yüzümün geri kalanında hala herhangi bir sorun yoktu.

yüzümü yağa bulayıp uyguladığım gün, gün sonunda eve döndüğümdeki görünümü~ burun çevresindeki hafif silinme ve de yüzün merkezindeki ve kaş üzerindeki yağlanmayı görebilirsiniz. Hiç pudralamadım gün boyu~ Diğer bölgelerde de hafif silinme olsa da genel olarak fondötenin çoğu hala duruyor~

~~~~~~~~~~~~~~~~

Genel olarak ürünün performansından gayet memnun kaldım ve de gerçekten de farklı cilt tiplerinin rahat rahat kullanabileceği bir ürün olduğunu düşünüyorum. 
Full kapatıcı fondöten tercih edenler için olmayabilir; ancak yağlı, normal, kuru ciltlerin hepsinin beğeneceği yönleri olan oldukça kullanışlı bir ürün. Ciltte inanılmaz doğal ve de güzel oturuyor. Hiç değilse bir tester almanızı öneririm, kendiniz deneyip görün bakalım cildiniz beğenecek mi. 
Mac'in şu anda var olan fondöten serisine baktığımızda en geniş çevreye hitap edecek genel olarak en başarılı fondötenler bu diyebiliriz bence şu anda.




~~~~~~~~~~~~~~~~


Artılar:
- Tüm cilt tiplerine uygun
-  doğal, cilt gibi görünen bitiş
- hafif yapı
- güneş koruması var
- parfüm yok
 
Eksiler:
- yok
-...
- belki kapatıcılığının düşük olması?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Her zamanki gibi özür dilemeden geçemeyeceğim. 
Biliyorum çoğu kişi çok uzun blog yazılarını okuma taraftarı değil, ve de renkli makyaj ürünlerine gelince konu, size katılıyorum; ancak konu cilt bakımı ve baz makyajına gelince ben elimden geldiğince detaylı ve de uzun uzun incelemeyi tercih ediyorum. 
Her ne kadar direk ürün önerisi yapmaktan çekinsem de hepimiz internette ürünler hakkında araştırma yapıp okuduklarımızdan etkileniyoruz. Yazılarımı okurken karar vermeye çalışan 1 kişi bile varsa ben yazılarımda yüzlerine değecek o ürün hakkında aklıma gelen, önemli olduğunu düşündüğüm her şeyi adım adım, tek tek, ince ince anlatacağım.
Okuması ne kadar sıkıcı gelebilecek olursa olsun.
Tutup da sadece, mat bitişli, kuru ciltliler alsın, iyi dayandı, rengi şöyle diye 10 cümlede blog yazısı yazıp ben de anlatabilirim ürünü; ancak kimsenin onu okuyup da dediklerime güvenmesini istemem açıkçası. 
~~~~~~~~~~~~~ 
Dolayısıyla eğer uzun yazı sevmeyen ve de sıkılan biriyseniz şimdiden özür diliyorum uzun incelemelerim için, ama umarım yardımcı olabilmişimdir bir şekilde ^_^
Okuduğunuz için çok teşekkürler~
Ürünü denemiş, hatta benden farklı cilt yapısına sahip olanlar varsa lütfen çekinmeden yorumlarda fikirlerinizi belirtin ki farklı köşelerin de düşüncelerini toplamış olalım ^_^~

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder