3 Şubat 2016 Çarşamba

Flormar Eyecatcher Dazzling Farlar ~ 02,04,05,08 ~ İncelemeleri


Herkese Merhaba!

Bugün ne zamandır yazısını yazmak istediğim bir grup uygun fiyatlı far var blogda. Sosyal medyada eminim siz de rastlamışsınızdır bunlara, Flormar'ın "Eyecatcher Dazzling EyeShadow"ları çıktıklarından beri baya bir ilgi gördüler; ve de son 1 aydır elimdeki her rengi tek tek denedikten sonra söylemeliyim ki kesinlikle hakkettikleri bir ilgi bu.  


Flormar farlarıyla aram genelde çok iyi değil ne yazık ki. Oldukça tutarsız bir formül paletleri var, bazıları inanılmaz pigmentli oluyor bazıları çok çok zayıf. Eyecatcher Dazzling Farlarının formülü çok şükür markaya tamamen yeni bir formül, en azından şu anda var olan serilerinden hiçbirine benzemeyen bir yapıları var, ki inanın bana bu iyi bir şey. 
 
Yazının sonuna incelediğim diğer Flormar far serilerinin yazılarını ekleyeceğim, onların yorumlarına ve swatchlarına bakarak siz de çok rahat karşılaştırabilirsiniz. 

Marka: Flormar
Tür: Göz farı (pudra)
Koleksiyon: Spotlight Koleksiyonu
Ürün: Eyecatcher Dazzling Eye Shadow
Bitiş: Metalik ışıltılı
Miktar:  
Fiyat: 24.90TL (ind=9.90TL)
Bulunabilirlik: Flormar mağazaları/standları ve Online


Dizayn

Oldukça şirin bir dizaynı var bu serinin aslında, yalnızca farları değil genel olarak seri baya şık ve şirin. Klasik minik yuvarlak far dizaynında geliyor, fakat klasik flormar farları gibi siyah değil metalik görünümlü plastik bir dizaynı var. Üstü tamamen şeffaf ve bombeli, içerisindeki rengi rahat rahat ayırt edebiliyorsunuz. Farın yüzeyinde çok güzel bir kabartma var, 3-4 kullanımdan sonra kabartma yok oluyor yalnız, çok kalın değil yani. 

Dizaynı şirin olmasına şirin ama ne yazık ki çok kaliteli değil. Far kabının "metalik" kısmının plastik yüzeyi en ufak bir sürtünmede soyuluyor. Yani tırnaklarınızla açmaya çalışırken eliniz kaysa bile plastiğin yüzeyini tırnak iziyle soyma ihtimaliniz yüksek. 



İronik olarak da farın kendi dizaynı değil de içinde geldiği kağıt kutusunun dizaynına daha bir emek harcanmış adeta. Rengi bir kere mavi/mor ve siyah desenli, inanılmaz güzel, yüzeyinde siyah kadife dokulu bir kabartma da var. İnsanın atası gelmiyor adeta. 

Bir yandan da yatırımı çöpe gidecek kağıt kaba yapacağınıza farın kendisinin materyalini soyulmayan daha kaliteli bir plastiğe yatırsalarmış ya? Neyse, dağıtmayalım konuyu.  
Dizanı her açıdan şirin işte. 



Formül

Asıl beni mutlu eden konuya gelelim. Formül. Kesinlikle ve kesinlikle formülleri çok ama çok güzel. Dediğim gibi flormar farları bir iyi bir kötü gidiyor, kesin bir çizgisi olduğunu söyleyemeyiz, tamamen koleksiyondan koleksiyona değişen bir durum var ortada. Diğer serilerine göre bu Eyecatcher Dazzling farlarının pigmentasyonu gerçekten çok güzel. 



Dokunduğunuzda klasik pudramsı bir far yapısı var ancak uygulanınca pigmentasyonundan bir şey kaybetmiyor, tozutması diğer serilere kıyasla çok daha az seviyede ancak hafif dökülme bunlarda da var. Bitişleri zaten ışıl ışıl full metalik bir görünüme sahip. Islak bir görünüm vermiyorlar, kremsi-pudra yapıda metalik farlar değiller bunlar. Kuru bir yapıları var ancak metalik ışıltıları çok güçlü. 



Işıltıların içindeki partiküllerin renkleri fardan fara değiştiğinden her ışık verdiğinde farlar farklı bir renge bürünüyor. İnanılmaz canlı ve de hareketli bir seri. Renklere bakıp da bu şu renk, bu bu renk demeniz mümkün değil, her bir renkte 1 temel renk ile en az 2 farklı renk karışımı var gibi duruyor ışıltısı nedeniyle. Farklı ışıklı ortamlarda görünümü değişiyor farların.


Performans

Ben genelde metalik ve de ışıltılı farları hep bazla kullanırım, bunları da bazla test ettim içerisindeki ışıltılara daha rahat yapışacakları bir zemin verebilmek için. Pigmentasyonları dediğim gibi gayet güçlü, tek seferde istediğim kapatıcılığı elde edebildim, tekrar fırçaya far almam gerekmedi. Çok rahat dağıtıldılar ve de oldukça homojen durdular. 


Işıltıların daha yoğun, full metalik olmasını istiyorsanız 2. bir kat uygulayabilirsiniz, hatta fırçayla değil parmağınıza biraz ürün alıp gözünüzün sadece merkezine uygularsanız metalik parlaklığı daha bir yoğunlaşmış olur. Bende çok rahat 6 saate kadar ışıltısını kaybetmeden dayandı, 12. saatte baktığımda hafif göz kapağında toplanmaya başlamıştı. Genel olarak kullanım süresi de fiyatına göre oldukça güzel. 

Renkler:



Seriden önce 2 renk alıp, daha sonradan 2 renk daha ekledim koleksiyonuma. Ciddi ciddi tüm renkleri almayı düşündüm ancak sonradan kendime gelip dedim gerek yok kullanacağın renklerde dur diye. Sizlere bahsedeceğim renkler;

- #02 Close Up
- #04 Boom Shot
- #05 Action
- #08 Behind the Scenes



02.CloseUp: Metalik bitişli sıcak alt-tonlu bir orta tonlu bej-kahve. Metalik bitişi nedeniyle olduğundan biraz daha soğuk tonda duruyor, çok çok hafif boz kahveye kaçan bir renk. Serideki en klasik renk. Doğal neutral renkleri, toprak tonunda makyajı sevenler için ideal. Her ten rengine yakışacak bir renk, biraz daha bronz tenlilerde rengi daha çok beje kayacak yapıda, beyaz tenlilerde ise daha orta koyulukta bir kahve tonu gibi duracaktır. 


Adeta acelenizin olduğu günlerde tüm göze sür evden fırla dedirten bir renk. Seriden sadece 1 tane renk almayı planlayan ancak o rengin de her gün kullanılabilir bir renk olmasını isteyenler için ideal.



05.Action: Metalik bitişli soğuk alt tonlu bir koyu tonda kahve. İçerisinde zaman zaman kırmızı alt tonları, zaman zaman ise mor tonları öne çıkıyor. Işığa göre bordo/kahve ya da mor/kahve gibi görünebilir. Benim serideki favori rengim, soran olmadı biliyorum ama egom izin vermedi bahsetmek istedim~ Her ten rengine yakışacak bir renk. İçerisindeki farklı tonlar rengi hem soğuk renkleri hem de sıcak renkleri tercih edenler için kullanılabilir yapıyor. 


Açık tenlilerde çok daha koyu duracak, bronz buğday tenlerde ise biraz daha orta-tonlu duracak bir renk. İster rengi dağıtarak ten başına tüm göze hafifçe uygulayın, isterseniz rengi katmanlayarak tam gücünde ışıl ışıl buğulandırın. Çok güzel ve de kullanım alanı geniş bir renk. 



04.BoomShot: Yine soran olmadı ama serideki 2. favorim. Metalik bitişli, soğuk alt-tonlu, orta tonda bir eflatun/mor. İçerisindeki ışıltılar rengin olduğundan daha aydınlık durmasını sağlıyor. Panda baktığınızda daha sıcak bir mor gibi görünse de uygulanınca metalik ışıltılar devreye giriyor ve de buz gibi soğuk bir tonda olduğunu görüyorsunuz. Işığa göre zaman zaman içerisindeki sıcak tonlar açığa çıkabiliyor, zaman zaman ise biraz mavi gördüm sanki orada diyebiliyorsunuz. 

 
Soğuk tonlu boz/gri/mürdüm/mor makyaj severlerin tapacağı bir renk. Tek başına da kullanabilirsiniz, daha koyu renklerle birlikte full bir dumanlı makyaj da yapabilirsiniz, kullanım alanı yine formülü nedeniyle oldukça geniş bir ton. 



08.BehindTheScenes: Serideki en çok değişken renk. Metalik bitişli soğuk alt tonlu bir koyu kurşun grisi. Her kullandığımda bu rengin bambaşka bir renk olduğu kanısındayım, anlatamam size. Baktığınızda tam kurşun diyebileceğiniz, metalik gümüş ışıltılı koyu gri gibi duruyor, 2 saat sonra başka bir ortamda bakıyorsunuz gözler resmen petrol yeşili, 2 saat sonra buzlu gri/mavi karışımı bir ton... 


Koyu olduğundan günlük kullanım için fazla tercih edilmeyebilir ancak oldukça ilginç ve de denenmesi gereken bir renk bence. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Benim Flormar Eyecatcher Dazzling Eye Shadow farları hakkında görüşlerim böyle ^^ Yakında Spotlight serisinin allık, fondöten ve aydınlatıcısının incelemesi de blogda olacak, indirimde iken alıp almama konusunda kararsız olanlar varsa umarım size bir fikir verir ^^
İlginiz için teşekkürler!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Diğer Flormar Far Serilerinin İncelemeleri için;

Flormar Bohemian Dream Farlar
 Flormar Neon Farlar
 Flormar Light of Flowers Farlar
Flormar Fusion Baked Farlar 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder