7 Şubat 2016 Pazar

Aceleye gelen günler için basit ve hızlı makyaj~ | FOTD


Herkese Merhaba!
Oldukça kısa bir yazı olacak aslında bu ama ne zamandır bir günün makyajı yazısı yapmıyordum. Bu vesileyle acelem olduğunda ve evden hemen çıkmam gerektiğinde nasıl hazırlandığımdan biraz bahsetmiş olalım dedim. 
Bir taş iki kuş meselesi hani~


Baştan söyleyeyim, bu bir "no-makeup makeup" yazısı değil. Makyaj yapmamı gerektiren günlerde, hazırlanmak için zamanım yoksa, makyaj, saç falan derken işin içinden nasıl çıkıp kendimi evden dışarı attığımı göstereceğim daha çok. 
Yine full makyaj yapıyorum yani, ama beni fazla uğraştırmayan, düşünmeden elimin gittiği ürünlere yer vererek. 

Bu gibi durumlarda hani iyi olduğunu bildiğiniz "kesin" ürünlere gider ya eliniz, 
benimkiler de bunlarmış işte ^_^


Hafta sonu olmasına rağmen sabah sabah evden çıkıp birkaç işimi halledip alışveriş yapmam gerekiyordu. Yani yataktan yuvarlanıp kuşlara, ışığa, güneşe ve saç tarama eylemine küfreden bir ben söz konusuydu bugün. 
Resimdeki turuncu bere de burada devreye girdi bu arada, bilginize~


  • - Tony Moly  - Luminous Goddess Aura BB Cream: Denediğim 100'den fazla BB krem arasında bugüne kadar bitirip de yenisini aldığım nadir BB kremlerden. Kapatıcılık oranı ortanın yukarı seviyelerinde, inanılmaz güzel bir ışıltı veriyor, ancak bunu yağlı ve aşırı nemli bir bitiş vermeden, doğal bir bitişle hallediyor. Oksidize olmuyor. Fondöten renginde değil, hafif bir grilik var içerisinde, ilk çıkan BB formüllerinden biri olduğundan; ancak açık ara her gün kullanacağımı bilsem seçeceğim tek BB krem. 
  • - NARS - Radiant Creamy Concealer: Fazla söze gerek yok. Yüzümde kapatmam gereken bir şey varsa bunu kullanıyorum. Eğer özel olarak denemek istediğim bir kapatıcı yoksa abartısız her gün kullandığım tek ürün bu. Yeni bir ürün aldığımda kafamda otomatik bununla karşılaştırıyorum artık. Göz altında da kullananlar olduğunu biliyorum ama ben yalnızca yüzümdeki izler için kullanıyorum bunu.
  • - Peri Pera - Speedy Kaş Kalemi: Daha önceden de defalarca bahsettim bundan. 5-6 tane yedeğini alıp geldim Kore'den. Gerçekten küllü bir gri-kahve renginde olan ve inanılmaz doğal görünen bir renk. Kahve tonda olmasına rağmen, kaşları-kirpikleri koyu olan sarışın ya da kumrallar için ideal bir renk, herhangi bir sıcak ton yok içinde. Kalem olmasına rağmen uylandığındaki pigmentasyonu far gibi olduğundan çok çok daha doğal duruyor. O kalemle çizilmiş incecik simsiyah keskin kaşlardan kurtaracak bir ürün sizi. Her gün kullandığım kaş ürünüm benim.
  • - Clinique - Chubby Stick for Cheeks #RobustRhuarb: Genelde daha doğal ya da hızlı makyaj yapmak istediğimde hep krem farları tercih ediyorum. Kesinlikle çok daha doğal duruyorlar. Normalde pembe tonlu allıkları tercih etsem de Clinique'in bu rengine bayılıyorum. Krem allık kullanmak istediğimde elim buna gidiyor çünkü bitişi, yapısı ve verdiği renk gerçekten çok rahat, her makyaja gidecek tipten. 
  • - Hourglass - Ambient Lighting Powder #DiffusedLight: Aldığımdan beri göz altını sabitlemek için her gün kullandığım pudram oldu bu; dolayısıyla acelem olduğunda ve de geri gidip düzeltmeler yapmak istemediğimde güvendiğim bir ürüne uzanıyorum. Pudralar genelde benim göz altı bölgeme çok ağır geldiğinden çoğu parça parça, aşırı kuru bırakıyor göz altımı. Acelem olduğunda da bunu yapmayacağını bildiğim, güvendiğim, 2 saniyede uygulayıp çıkabileceğim bir ürüne elim gidiyor. O da şu anda bu. 



  • - Etude House - Face Designing Brightener #Dollface: Aydınlatıcı çoğu kişi için belki de hızlı bir günlük makyajda atlanabilir bir adım olsa da; benim için durum bu değil. Genelde kontür ve bronzer işinden uzak durduğumda bile, aydınlatıcılarımdan vazgeçemem ben. Açıkçası bunu seçmemin tek nedeni son günlerde kendisini yeniden keşfetmiş olmam. Masamın üzerinde o vardı, iyi olduğunu biliyorum, hemen onu uyguladım ben de. Ton olarak Mac Soft&Gentle ve Becca Opal'e çok benziyor. Biraz daha kuru pudramsı bir yapısı var ancak inanılmaz güzel aydınlatıyor. Evrensel bir renk olduğundan her makyaja gider~
  • - Maybelline  - 24h Color Tattoo #PermanentTaupe: Bunca sene sonra hakkında konuşmaya gerek bile yok sanırsam. Bu ve on and on bronze zaten artık ilahi bir 2li. Genelde günlük makyajda mat farları tercih ettiğimden benim ilk tercihim hep bu oluyor. Düşünmeden kullanıyorum resmen acelem olduğunda. 
  • - Bobbi Brown  - Creamy Corrector #PorcelainPeach: Orta okuldan beri uyku sorunu yaşıyorum. Genelde 2-3 gün uyumadan geçirdiğim oluyor, normalde de 3-4 saatten fazla uyuyamıyorum zaten. Dolayısıyla göz altı morluklarım üstesinden gelinebilecek düzeyde değiller. Genelde corrector+kapatıcı ikilisinden biri olmazsa olmaz benim için. Hani, olur da yani, bir şey kapanmış olmaz o durumda. Ama bugünkü gibi aceleye geldiğim günlerde 1 ürün kullanacaksam correctordan yana kullanıyorum tercihimi. Senelerdir bittikçe aksatmadan yenilediğim nadir ürünlerden biri bu. Dolayısıyla ilk tercihimin bobbi brown olması da gayet normal~
  • - Maybelline - One-by-one #BlackDrama Maskara: Uyguladıktan sonra bittiğini fark edip çöpe attığımdan dolayı eve gelince resme ekleyemedim kendisini~ ama eklemeden olmaz. Genelde acelem olduğunda elime ne gelirse onu sürerim ne yalan söyleyeyim. Fakat belki de en sık elimin gittiği günlük maskara benim için bu. Bu yoksa artık çekmeceden ne çıkarsa diyorum, ama olduğunda başka alternatif aramıyorum; çünkü gerçekten de en doğal, işini gören, ideal günlük maskaranın bu olduğunu düşünüyorum benim kirpiklerim için. Günlük kullanımda aşırı uzun ve aşırı hacimli kirpiklere gerek duymuyorum açıkçası. Her iki alanda da sağlam olsun, ama aşırıya kaçmasın yeter.
  • - L.A Girl - Matte Pigment Gloss #Fleur: Tüm seriyi son haftalarda denemekte olduğumdan masamda en yakın bu vardı makyaj yaparken. Saçlarımı yapmaya üşenip direk bere kullanmayı planladığımdan dudakları sade tutmak istedim ve de Fleur renginde karar kıldım~Formülü hakkında söyleyeceğim çok şey var aslında ama inceleme yazısına bırakıyorum onları şimdilik...
Son olarak da tabi ki acele günlerin vazgeçilmezi, güzel bir bere. Uyumadan önce yaptığım topuz, sabah uyandığımda darmadağın olmuş ve de artık topuzu pek de andırmayan bir şekle bürünmüş olsa da, hiç bozmadan üzerine bereyi geçirdim ve evden çıktım. 

Yine acele günlerin vazgeçilmezi, yüzümü kapatacak şık bir gözlük alıp, mutlu mutlu yola koyuldum. 

...

Daha sonradan lenslerimi takmadığımı fark edip geri geldim ve numaralı gözlüklerimle değiştirdim güneş gözlüğünü... 
Evet. Memnun oldum. Ben Ezgi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Bu yazıyı önceden planlamamıştım aslında, 
eve geldiğimde masa hala darmadağın bir halde iken aklıma geldi ve hemen bir araya getirmek istedim sabah kullandığım ürünleri. 
Dolayısıyla  bu yazı bir "böyle bir durumda şunları kullanın" öneri yazısı değil; 
gerçekten de böyle bir durumda benim denk gelip o gün kullandığım ürünlerin bir kaydı oldu~
Umarım hoşunuza gitmiştir ^_^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder