11 Mayıs 2015 Pazartesi

Seyahat Makyaj Çantam Bölüm 1: Cilt Bakımı




Herkese Merhaba!
Bugün biraz daha farklı bir yazı var blogumda.

Bu hafta Kore'ye kısa bir seyahate çıkıyorum. 
1 ay kadar kalıp geri döneceğim.
Dolayısıyla valiz hazırlarken makyaj çantamı sizlerle paylaşmak istedim ^^

Valiz toplamak zaten başlı başına bir işkence; ancak benim seyahatimin süresi hepten delirtti beni toplanırken. Yani minik tester'larla yetinecek kadar kısa 1 haftalık bir seyahat değil; ama full boy ürünleri taşıyacak kadar uzun da değil >_<
gel de delirme...

Oradan alışveriş yapıp da kullanmak istemiyorum aldıklarımı çünkü bitiremeyeceğimi biliyorum, yarı dolu şişe taşımak yerine alıp eve gelince kullanmayı tercih ederim...
Makyaj çantası hepten hepten bana saç yoldurdu; ancak cilt bakımı çantamdan oldukça memnunum.

Neyse çok uzatmadan bakalım bagaj hakkımdan ne kadarı cilt bakımına gitmiş ^^

Not: İlerleyen birkaç hafta içinde paylaşımlarım biraz düzensiz olabilir ^^' 
Resimleri editlemeye ne kadar zamanım olacak bilmiyorum ama hazırda yazılarım var ^^






İlk olarak banyo takımına bir bakalım ^^
Body shop'un seyahat boy ürünlerinin çeşitliliğine dikkat çekmeden geçemeyeceğim, nitekim gerçekten hayat kurtarıyorlar. Vücut ürünleri, saç ürünleri, cilt bakım ürünlerinin hepsinin her serisinin seyahat boy ürünleri büyük çoğunlukta mevcut; ve de seyahat alışverişini gerçekten de çok kolaylaştırıyor.

Saçlarımın bakımında son 2 senedir oldukça büyük bir değişikliğe gidip çok seyrek yıkamaya başladığımdan ve de sonuçlarından ne kadar memnun kaldığımdan bahsetmiştim. Genelde artık yalnızca haftada 1-2 kez yıkıyorum saçlarımı ve de hiç olmadıkları kadar sağlıklılar şu anda. Bu nedenle yalnızca 1 adet seyahat boy şampuan ve saç kremini yeterli buldum. Koreye vardığımda kuru şampuanlara saldırmak olacak ilk işim.

Çok ince telli ve sönük saçlarım olduğundan Body Shop'ın İnce telli saçlar için Hacim serisinden Rainforest Volume Shapoo for fine hair Şampuanı ve Saç Kremini tercih ettim. Bunun yanında Bal serisinden Duj Jeli ile L'occitane'den yine en sevdiğim serilerinden biri olan Verbana serisinin seyahat boyu duş jellerini seçtim ^^

~~~~~~~~~




Makyaj temizleme kısmında fazla düşünmeme gerek kalmadı aslında; Biodermamı tam da yarılamışken götüreyim de bitsin dedim ve de Bioderma Sensibo H2O'yu attım valize. 

Clinique'in internet sitesi sizlere her alışverişte 2 adet seyahat boy ürün verdiğinden evde 1 çekmece dolusu seyahat boy Clinique ürün var resmen. Ben de kuru-karma ciltler için olan yüz temizleme sabunu ile klasik 7-day yüz scrub'ını kaptım. 
Göz makyajında genelde Japon maskaraları kullanıyorsanız Bioderma'nın gücü ne yazık ki onları çıkarmaya yetmediğinden ayrı olarak bir de Body Shop'tan Chamomile göz makyajı çıkarıcısını da unutmadan ekledim.


~~~~~~~~~~~

Şimdi gelelim en fazla zorlandığım bölüme; cilt bakımı. Aşırı derecede kuru ancak aynı zamanda da  sivilceye meyilli bir cilde sahip olanlar anlayacaktır; nemlendirmek için tek bir ürün seçmek imkansız bir olay. 

Bir de buna casper seviyesinde beyaz bir cilt eklenince denkleme bir de SPF giriyor ve de işin içinden çıkılmaz hale geliniyor.

Yani geceleri bakım yapıp yoğun derecede nemlendirmem, sivilceye karşı korumam ya da varsa onunla ilgilenmem, güneşe karşı korumam, aşırı kuru olduğum günlerde sabahları da zengince nemlendirmem; ya da çok çok sıcak günlerde biraz daha hızlı emilen jel bir nemlendirici kullanmam lazım. 

Hani belki bunun bir kısmı benim dolapları tamamen boşaltmadan valiz toplamayı beceremememe de bağlayabiliriz ancak cildimi suçlamak bana kendimi daha iyi hissettirecek... o yüzden devam edelim ^^




Estee Lauder Daywear nemlendiricim bitmek üzereydi, evde yedeği de hazır varken bitmek üzere olanı alıp, bitirip orada atarım diye düşünüp ekledim valize. 

Hem hafif hem de yoğun olan bir günlük nemlendirici olarak Clinique'ten benim olmazsa olmazım olan Moisture Surge Intense'in yine bir Clinique alışverişinde gelen 15ml'lik versiyonunu alıp, bir de daha hafif olan Moisture Surge'ün klasik versiyonunun 30ml'lik boyutunu makyaj altına kullanmak için çantaya attım. 
Yine evde bulunan bir seyahat boyu Clinique all about eyes nemlendiricisi ile all about eyes serumu sırasıyla gece ve gündüz kullanmak üzere ekledim.

Bitmek üzere olan bir Nuxe Reve de Miel de Korede çöpe gidecekler kervanına katıldı.

Aynı zamanda aslında makyaj çantamda olması gereken, benim için mat fondötenleri kullanılabilir hale getiren MAC strobe cream'in seyahat boyutunu da araya sıkıştırdım.


~~~~~~~~~~~



Toner olarak The Body Shop'tan Çay ağacı serisinin toneri ile E-vitamını serisinin tonerini tamamen boyutları yüzünden yanıma aldım. 

Yine bir çekmece dolusu tester'ı bulunan Clinique Smart custom repair Serum'unun da 2 adet 10ml'lik boyutunu günlük serumum olarak kullanmak için çantaya attım. 

Gece bakım yağı olarak çok yakın zamanda elime geçen ve de denemek için sabırsızlandığım Clinique'ten yeni çıkan turnaround serisinin revitalizing bakım yağını aldım. Tester olmasına rağmen boyutu gerçekten beklediğimden büyük ve de hakkında iyi şeyler duyduğum bir ürün olduğu için bunu çok isteyerek ekledim çantaya. 

Olası sivilcelere karşı her ihtimale karşı Clinique'in clearing jelinin de bir testerını alınca cilt bakım kısmını tamamlamış oldum.


~~~~~~~~~~

NOT: Yazdıkça fark ettim ki resmen Clinique ve Body Shop yazısı olmuş bu. Kesinlikle şike mike yok bu işte, hepsini kendi isteğim ve paramla alıp ekledim bilginize ^^ Seyahat boy ürün miktarı ve çeşidi bu kadar geniş olan uygun fiyatlı marka nitekim fazla yok ülkemizde. Olsa bile genelde tester almak ödül kazanmaktan zor olduğu için sık sık tester veren markalar gerçekten de kullanışlı oluyor bir gün. Buradan bir alkış bu nedenle.


~~~~~~~~~~~

strobe krem neden bu resimde açıkçası ben de anlam veremedim ama görmemezlikten gelellim ^^''
Bunların dışında biraz daha genel gereksinimleri de ekledim bu çantaya. Küçük boy bir lens suyu, ve de yine seyahat boyu bir makyaj sabitleyici mist, Espoir'dan benim favorilerimden biri olan Glow-fix mist.




Missha'nın Koreli bloglarda pek bir sevilen SPF50 PA+++ güneş sütü (vücut için koruyu almadım çünkü Korede genelde Haziran ayında vücut SPF spreylerinde 1+1 başlıyor orada alıp kullanacağım ^^), Body Shoptan saçlar için hindistan cevizi yağı; vücudumdaki belki de en kuru bölge olan ellerim için orta okuldan beri değiştirmeden kullandığım Body Shop Kenevirli el kremi.




Kısa saçlı biri olarak saçlarıma yapabileceğim fazla bir şey olmadığından normal halinde bırakırken olabildiğince hacim ve doku vermek için kullandığım John Freida'dan hacim serisinin Root Boster fön spreyi; aeresollü ürün alamayacağımı fark ettiğimde çıkarıp Kore'den tekrar alacağım Batiste Kuru şampuan; Toni&Guy'ın tuzlu su spreyi de saç bakımı kategorisinden aldıklarım ^^



Sıkıcı ancak bir o kadar da gerekli genel bakım için tabi ki Sensodyne diş macunu ile Listerine aldım. Listerine Kore'de 20dolar civarında olduğundan buradan alsam daha iyi olur dedim ^^



Sonuç olarak bu şekilde bütün cilt bakım ürünlerimi toplamayı başardım. 
Çok gibi gelebilir - ki eminim kimisine göre oldukça gereksiz şeyler vardır bu listede -
ancak neredeyse hepsi seyahat boy olduğundan rahatça tek bir çantaya sığdılar ^^

Umarım seyahat planlayanlarınız varsa aranızda sizlere bir fikir verir bu yazım!
Bir sonrakinde görüşme üzere!



<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13955967/?claim=ddtt9pxvunb">Follow my blog with Bloglovin</a>

2 yorum:

  1. Ürünler Çok güzel seyehat için güzel planlanmış sın..bende bloguma beklerim.

    YanıtlaSil