17 Haziran 2016 Cuma

Clinique Smart Custom-Repair Serum İncelemesi



Herkese merhaba!
Bugün blogda Clinique'in son yıllarda koleksiyonuna eklediği uzun bir liste yenilik vaat eden Clinique Smart Custom Repair Serumu var. Clinique bana bu serumu denemem için yollamıştı çıkmadan önce; ancak ben ne yazık ki o dönemde Kore'de yaşıyor olduğumdan bana gönderilen şişeyi açıp kullanmam neredeyse 1 seneyi buldu. 
Annem hatırlayıp da bana gönderildiğini bana söyleyene kadar, ben ürünü çoktan merak edip Kore'den almış, denemiştim bile~ bu da işin trajikomik kısmı.
Sonuç olarak bu serumdan neredeyse 2 şişe bitirmiş biri olarak rahat rahat hakkında konuşabileceğimi düşünüyorum. Cildime bir değişikliği olacaksa bunu görmeye yetip de artacak, kadar hayli uzun bir zaman kullandım sonuçta.

 
Clinique genelde benim cildimin ürünleriyle iyi anlaştığı, dönüp dönüp alışveriş yaptığım, yeni çıkan ürünlerini düzenli bir şekilde takip ettiğim ve de bünyesinde olmazsa olmazım dediğim, bittikçe yenilediğim ürünlerin de yer aldığı bir marka. 
Dolayısıyla serum piyasaya ilk çıktığında da bana gönerilmiş olsun, olmasın; baya ilgili olduğum bir serumdu~
Ürünün formülü, içideki maddeler ve de etkileri hakkında söyleyecek çok şeyim var aslında, bu nedenle yazı fazla uzun ve bazı yerlerde fazla teknik detaya ineceğinden şimdiden affınıza sığınıyorum; ancak lütfen sıkılmadan sonuna kadar okuyun ^^

Marka: Clinique
Seri: Smart Custom Repair Serisi
Ürün Türü: Serum
Uygun Ciltler: Tüm cilt tipleri
Uygun Yaş Grubu: Tüm yaş grupları
Miktar: 30ml (50ml - 100ml)
Fiyat: 249TL (349TL - 535TL)
Bulunabilirlik: Clinique standları, Online Mağaza

Dizayn

Dizaynı aslında Clinical Dark Spot serumuyla birebir aynı, ince orta boy silindir şişede geliyor. Tek seferde oldukça az ürün sıkan bir pompası var. Dış dizaynı biraz daha metalik ve parlak. Bunun dışında birebir aynı. Genel olarak oldukça metalik-minimalist, sade ve de şık bir dizaynı var. 


~~~~~~~~~~
Clinique'in söyledikleri;
" Artık cildinizin geçmişini anlayarak geleceğini değiştiren akıllı bir serum var. Cildinizin değişen ihtiyaçlarını anlar ve bu ihtiyaçlara uygun çözümler sunar
- Cildinizin farklı ihtiyaçlarına uygun onarım sağlar. 
- Cilt tonu eşitsizliği, koyu lekeler, çizgi ve kırışıklar, sıkılık kaybıyla savaşan tek bir akıllı serum. 
- Özel içerikleriyle cildin onarıma hazır hale gelmesini sağlar. 
- Patentli teknoloji. 5 yıl süren araştırmanın sonucu. 
- Tüm yaşlar ve farklı cilt tiplerinin kullanımı için uygundur. "
~~~~~~~~~~


Yapısı

İlk kullandığımda, açıkçası ilk aklıma gelen yapısının Clinical Dark-Spot Serumuyla neredeyse birebir aynı olduğuydu. Az sonra bahsedeceğim gibi; formülleri de inanılmaz benzer, yapıları da. 

Oldukça hafif ve çok rahat bir yapısı var. İpek gibi adeta. Ciltte çok hafif ve rahat duruyor. Uyguladıktan sonra anında emiliyor ve de geride neredeyse mat bir bitiş bırakıyor. 

Normal/yağlı ciltlerde makyaj bazı etkisi bile gösterecek bir yapısı var. İçerisinde çok hafif gözle görülebilen minaral pigmentler var. Bu pigmentler donuk bir cilde hafif bir aydınlık, "canlılık" verecek yapıda. Diğer benzer serumlarda da aynı etkiyi bulabilirsiniz. 
Genelde daha "aydınlık" bir cilt vaat eden serumların hepsinde bu ışltılar var. Bu tip ürünleri uyguladıktan sonra cildin daha bir uyanık görünmesinin sebebi de genelde bu mineral pigmentler


uyguladıktan hemen sonra ve 40 saniye sonra
uyguladıktan 1 dakika, tamamen matlaştıktan sonra

Formül 
(Uzun olacak ancak sonuna kadar dayanın lütfen, burası önemli ^^)

Clinique, Smart Custom Repair serumunun tanıtımında oldukça ilginç vaatler bulunsa da; içindekilere baktığımızda ürün Clinique'in Clinical Dark-Spot Serumu ile Repairway Laser-Focus serumu evlenmiş de, Custom Repair de onların çocuğu sanki. Yine de serumun vaatleri arasında diğerlerinde olmayan ilginç birkaç madde var, bunlara aşağıda değineceğim.

- Piyasadaki çoğu serum ve nemlendiricinin formüllerinin de bir parçası olan, bir yere kadar güneşin neden olduğu hasarları giderebilecek, cilt bariyerini onarıcı maddeler var. Güneşin neden olduğu hasar cildin bariyerinin işlevini kısıtlayıp farklı cilt sorunlarına yol açtığından; çoğu serum ve nemlendiricinin formüllerinde bu maddelere rastlayabilirsiniz.
- Serumdaki peptitlerin deri hücrelerindeki alıcı bölgelere yapışıp hücrenin daha sağlıklı hücreler üretmesini etkileyebileceği düşünülüyor. Her şey yolunda giderse hücreler hasar almadan önce davrandıkları gibi davranmaya başlayacağından, cilt de daha diri ve "genç" görünecek. Bu peptitler ldukça ilginç bir madde grubu olsalar da, ilk defa ya da Clinique tarafından kullanılan maddeler değiller; tam aksine cilt bakım ürünlerinde sık rastlanabilen bir madde bunlar. 
- Serumun formülünde bol miktarda antioksidana da rastlayabilirsiniz, diğer Clinique serumlarının hepsinde olduğu gibi. Antioksidanlar açısından zengin ürünleri cildinize uyguladığınızda, bunlar tahriş ve iltihaplanmaları azaltarak sağlıklı kolojen üretimini canlandırarak cildinizin direncine katlkıda bulunurlar. Clinique genelde bu konuda hep sağlam bir marka zaten.

 


- İçindekiler listesinde göze batan tek şey içerisindeki "Citrus Grandis peel extract" olarak listelenen greyfurt kabuğu özü. Bu özde; furanocoumarins ve coumarins olarak bilinen, cilt güneşe maruz kaldığında renk değişikliğine, fototoksik bir reaksiyona neden olabilecek bir madde grubu var. 
Hani cilt tonunu geliştireceği belirtilen bir serumda mutlaka bu ürünü kullanırken güneş koruyucu kullanın uyarısının olmaması da garip. Mutlaka güneş kremini AKSATMADAN kullanın; bu ürünü kullanırken güneşe maruz kalmanız hem cilt tonunu kötü etkileyebilir, hem de serum içindeki maddelerin performansını. İçerisindeki oran ne kadar bilinmediğinden hiçbir etkisi olmayabilir de; ancak siz yine de sağlama alın kendinizi ^^

- Ürün içerisindeki maddeler arasında salisilik asit de bulunuyor, ancak benim internetteki daha detaylı incelemelerden öğrenebildiğim kadarıyla miktarı o kadar az ki, çok fazla bir faydası olmasına yetecek kadar değil. pH oranı da zaten 6.1 olduğundan salisilik asidin herhangi bir peeling özelliği göstermesini sağlayacak oranla uzaktan yakından pek bir alakası olmuyor
~~~~~~~~~~~~~~~~~ 


Peki Clinique Smart Custom Repair Serum gerçekten tüm sorunlarınıza çare olabilir mi? Tek seferde ne sorun varsa "bulup" düzeltebilir mi?

Bu serumun belki de en büyük iddiası, bütün reklam kampanyasında kullandığı vaat, serumun neredeyse her derde deva olacağı. Tam olarak söylemek gerekirse, bir şekilde cildin nerede herhangi bir sorunu olup olmadığını "bulabileceği". Cildin bir sorun yaşadığında gönderdiği sinyalleri bulup ona göre tepki gösterebileceği. 
 Mesela cilt tonunda eşitsizlik varsa, cildin esnekliğinde azalma varsa falan... Clinique cildin sorununa göre gönderdiği sinyallerin de farklı olduğunu, ve de bu serumun da bu farklı sinyallere göre tepki gösterdiğini savunuyor.
Yani serumun yaptığı şu: Siz serumu yüzünüze uyguluyorsunuz; serum sorunların nerede olduğunu buluyor, hasarı düzeltmek için gerekli olan maddeleri uyguluyor; sorun bulamadığı yerlerde ise yoluna devam ediyor. 
Tamam da nasıl? 
Yani ürünün içindeki emoliyanlar nasıl sadece belirli bir bölgeye işleyebilir? Bitki özleri ve salisilik asit nasıl gidip hasarlı hücrelerin olduğu yere etki edecek de diğer bölgelere etmeyecek? 
Mümkün mü sizce? 
Bilimsel olarak açıklaması olmamasını geçtim, bu serumdaki maddelerin çoğu diğer Clinique serumlarında da var, o zaman hepsi aynı şeyi yapıyor olurdu zaten, bunun ne farkı var? 

Dediğim gibi Clinical Dark Spot Solution ile Repairway Laser Focus birleşmiş resmen, formülleri çok çok benziyor. Bu kötü bir şey değil tabi ki çünkü bahsettiğim her 2 serum da çok güzel ürünler. Sadece, zaten sağlam bir ürünü bu kadar gerçek dışı şişirmek ürünün ne kadar iyi olduğunu gölgede bırakabilir...bence...
~~~~~~~~~~~~~~~~


Genel olarak baktığımızda oldukça güzel içerikleri olan, sağlam bir serum. 
Clinique ve de bünyesinde bulunduğu Estee Lauder zaten bana sorarsanız piyasadaki en iyi serumları üreten markalar. Nemlendiricileri ve de genel olarak cilt ürünlerinde kullandıkları maddeler ve bu maddelerin dayandıkları klinik araştırmalar, benzer markalardan genelde daha ileri seviyede olan bir marka grubu; bu serum için de bence durum aynı. Gayet güzel, cilde faydası dokunacak bir serum. 
Ha... yeni mi? İlk defa gördüğümüz bir şey mi? 
Hayır. 
Bu "akıllı" olayına girmeseler yazı bir noktada negatife dönmezdi. 
Genel kullanım için oldukça ideal, temel ve sapasağlam bir günlük serum çünkü bu. 
Dedikleri kadar "özel" değil sadece. 

~~~~~~~~
 
Artılar:
- oldukça sağlam formül
- parfüm içermiyor
- anti-aging maddeleri açısından zengin
- uzun süreli günlük serum olmak için ideal
- içerisindeki mineral pigmentlerin aydınlatıcı etkisi var
- çabuk emiliyor
- ipek gibi bir bitişi var
- primer yerine geçebilir

Eksiler:
- "custom" onarma vaatleri hoş ama boş
- greyfurt kabuğu özü güneşten düzgün korunmayanlarda
 sorunlara yol açma riski taşıyor.
- diğer Clinique serumlarından çok farklı değil
- TR fiyatı çok yüksek

1 yorum:

  1. Cildinizdeki etkisi nasıl oldu? Beklentileri karşıladı mı?

    YanıtlaSil