30 Haziran 2016 Perşembe

Maybelline 24hr. Color Tattoo Creamy Matte Serisi İncelemesi




Herkese Merhaba!

Uzun süren arayışlar sonucunda sonunda aradığım son rengi de bulabilmiş olmanın sevinciyle oturdum ve yeni bir yazı yazdım ^^
Bir süre önce buradaki Watsons alışverişi yazımda (tıktık ^^) da bahsettiğim Maybelline Color Tattoo serisinin yeni çıkan mat renklerinin incelemesiyle geldim bugün.
Malum en açık rengini bulamamıştım o alışveriş yazısını yazdığımda, bulunca yazısı gelecek demiştim; buldum, bulur bulmaz da inceleyelim birlikte biraz dedim~


Benim mat farlara olan aşkım zaten her kıtada bilinen bir gerçek. Hani ben zevk meselesi diyorum ama... tamamen tembellik meselesi. Tek bir mat farı yayıp çıkmak varken kim 35 renkli göz makyajıyla uğraşacak ki yani?

Türkiyeye gelmesini 4 gözle beklediğimiz Maybelline ürünleri listesinin en başında yer alıyordu Color Tatoo Matte serisi, sevincimiz büyük bu nedenle~
Umarım almayı planlayanların işine yarar bu swatchlar ^^



Dizaynları 24hr Color Tatoo serisinin daha önce çıkan simli tonlarıyla birebir aynı. Küçük yuvarlak cam bir kavanozda geliyor. Plastik bir kapağı var. Kapağının üzerinde renklerin isimleri ve numaraları mevcut, ters çevirince de marka logosunu ve de camdan direk ürünün rengini görmeniz mümkün. Oldukça dayanıklı, ne kırılma sorunu var ne de çok çabuk kuruma sorunu var. Ben sanırım ilk aldığım renkler arasından en sık kullandıklarımı açtıktan 3-4 sene sonrasına kadar kullanmaya devam ettim~ Biliyorum çoktan atmış olmam gerekirdi ama oraya odaklanmıyoruz şu anda~


Kurumaya başladığını fark edince ben şahsen değiştimenizi öneririm bunları~ Mat renkleri biraz daha uzun dayanıyorlar. Sadece kuruluğu ele geldiğinde çok belli oluyor, ve de dağıtmak için biraz daha uğraşmanız gerekiyor; ancak simli renklerde bildiğiniz tozlanma sorunu gözleniyor. Katmanlamaya çalıştığınızda çok kurudularsa tozlaşıp çatlıyorlar gözde. Bunu fark ettiğiniz zaman değiştirme zamanı gelmiş demektir. Aklınızda bulunsun ^^


Açıkçası bana sorarsanız yeni çıkan mat renklerden hiçbirinin yapısı birbiriyle aynı değil. Kalıcılıkları genel olarak benzer olsa da, yapıları bana oldukça farklı geldi, bu nedenle hepsi için genel bir şey söylemek pek de mümkün olmayacak. Bu nedenle renkleri ayrı ayrı inceleyeceğim ^^




Creme de Nude #93

Creme de Nude benim büyük ihtimalle en sık kullanacağım renk bu seriden. Beklenen Mac Soft Ocre muadili de geldi yani sonunda! (merak edenler için karşılaştırmasını instagramda paylaşacağım, merak etmeyin~)


Oldukça sıcak alt tonlu bir bej rengi. İçerisindeki sarı tonları inanılmaz güçlü, bu nedenle daha çok sarı ya da nötr alt tonluların kullanabileceği bir baz rengi olmuş. Porselen pembe alt tonlarınız varsa tek başına kullanmanızı tavsiye etmem açıkçası *






















Sarı tonları baya güçlü Creme de Nude renginin, bu nedenle tek başına kullanmak yerine far bazı olarak kullanmak daha doğru olacak gibi çoğu kişi için. Zaten yapısı oldukça köpüğümsü, ancak aynı zamanda da kuru olduğundan, uygulandığında pürüzsüz durmuyor göz kapağında, üzerinde sabitlemek için mutlaka bir far uygulamanız gerekiyor daha pürüzsüz ve bütün durması için. Tek başına kullanılması o yüzden o kadar rahat olmayacaktır... Bence.


Baz olarak mükemmel bir performansı var. Benim göz kapaklarım aşırı yağlı değiller, ancak kuru da değiller ve de gün sonuna kadar sular seller gibi terlemediysem hiçbir katlanma sorunu yaşanmıyor.


Benim ten rengim biraz daha sarı-nötr arasında olduğundan ben uyguladığımda biraz kayboldu gibi resmen, ancak mosmor damarların da kaybolmasından ürünün etkisini görebilirsiniz.


Creamy Beige #98

Seriden ilk aldığım ve de ilk hafta içerisinde açık ara en sık kullandığım renk. Kesinlikle göründüğünden daha açık bir renk. Adında zaten bej diyor, ancak kavanozda biraz daha tam bir kahve tonu gibi göründüğünden, biraz daha koyu olmasını bekleyenler var gibi. Alakası bile yok. Daha çok koyu bir bej ile açık bir kahve arasında bir renk.


Dediğim gibi, swatchladığınızda da aldanmayın, göze uyguladığınızda rengin çok daha açık ve de yarı-opak olduğunu anlıyorsunuz. Oldukça saydam uygulanıyor ve de katı bir kahveden çok sıcak bir gölge gibi duruyor gözde. Daha koyu bir ton elde etmek için rengi katmanlamanızı tavsiye ederim.


Tek başına da kullanabilirsiniz bunu, baz olarak da. Bende her 2 şekilde de neredeyse gün sonuna kadar katlanma yapmadan dayandı - çok terlemediğim sürece.


Krem bir far için oldukça rahat kullanılan, gözde tek başına yarı-saydam uygulanmasına rağmen oldukça "bütün" görünen bir renk. Oldukça incecik ve kremsi bir yapısı var. Kesinlikle tavsiye ederim.


Vintage Plum #97

Mor tonların nedense seveni de var sevmeyeni de~ Ben şahsen eftalun/mor/bordo tonlarını göz makyajında çok sık kullanıyorum. Bu nedenle Vintage Plum rengini görür görmez kaptım. Soğuk tonlu bir koyu eflatun / açık gri-mor rengine sahip vintage plum. Soğuk tonlu bir renk ancak göze uygulandığında biraz ısınıyor.


Renkli olduğundan, acelenizin olduğu, klasik ten rengi bir baz yerine biraz daha renkli bir şeyler yapmak istediğinizde ideal bence. Yapısı açısından serideki yeni 3 renk içerisindeki en güzel renk bence. Tek başına kullanıldığında da en güzel duran renk bu.


Bu da diğerleri gibi full opak değil, yarı-saydam bir uygulaması olan bir renk; ancak diğer renklere kıyasla biraz daha "renkli" bir renk olduğundan, tek katta bile diğerlerine kıyasla oldukça güzel bir bitiş veriyor.


Ben genelde aynı tonlarda ya da gri-boz tonlarında bir farla sabitleyerek kullanıyorum bunu ve  de oldukça hızlı bir şekilde daha fazla uğraşmışsın görünümü veren bir göz makyajı elde etmiş oluyorum. Üzerine far uygulamadan da kalıcılığı gayet iyi, far ile sabitlenince de. Herhangi bir katlanma, topaklanma sorununa rastlamadım ben~


Permanent Taupe #40

Hakkında fazla söze gerek yok sanırsam. Üniverse yıllarında sabah 6'da yapılan acele makyajların hayat kurtarıcısı emektar renk. Mat renkleri bir araya getirmişken bunu da eklemek lazım diyerekten çekmecelerin derinliklerinden aradım buldum. Hepsi bir yazıda bulunsun ama değil mi?


Permanent Taupe yalnızca Maybelline krem farları arasından değil, büyük ihtimalle sahip olduğum tüm krem farlar içerisinde açık ara en sık kullandığım renk. Göz makyajında genelde sıcak tonlar yerine soğuk tonları tercih eden ben, adeta beni düşünerek yapmışlar bu rengi diyorum ilk kullandığım günden beri. Mat olması apayrı bir güzellik. Benim kafamda her zaman mat>sim.


Permanent Taupe hepinizin bildiği gibi koyu bir gri-bej tonu. Tek başına da uygulayabilirsiniz, baz olarak da. Tek başına rahat rahat uygulanacak kadar opak bir renk, ancak çok da güzel dağıtılabiliyor.

 
Ten renginize göre biraz daha eflatunumsu ya da tam tersi bejimsi durabilir sizde. Benim ten rengim baya açık ve nötr olduğundan bende baya baya soğuk bir koyu gri rengini alıyor. Biraz daha koyu buğday tenlilerde ise daha sıcak bir koyu bej tonu alabilir. Yeni çıkan bunca renge rağmen içlerinden her gün kullanmak için bir renk seçmek sorunda olsam, seçeceğim renk yine Permanent Taupe olurdu.

soğuk ışıktaki görünümleri
Tek başına uygulandığındaki kalıcılığı o kadar iyi değil bence, terlemediğim sürece fazla bir sorun olmuyor ancak güz sonunda çizgi çizgi toplanabiliyor. Farla sabitlenirse sorun yok ama.

sıcak ışıktaki görünümleri
~~~~~~~

Benim Maybelline 24HR. Color Tattoo Creamy Matte serisi hakkındaki görüşlerim bunlar. Uygun fiyatlı krem farlar içerisinde benim hala en sık kullandıklarım bunlar. Almayanlar, denemeyenler varsa bence kesinlikle verdiğiniz paranın karşılığını verecek ürünler bunlar, en azından 1 rengini seçip bakmanızı tavsiye ederim.

 
 Hem baz olarak hem de tek başına şimdiye kadar gayet iyi performans sergiledi renklerin her biri. Hem soğuk hem de sıcak alt tonlu herkese uygun bir renk var aralarında, umarım hoşunuza gitmiştir, ve de işinize yaramıştır bu yazı ^^ 

~~~~~

* Eğer pembe alt tonlarınız varsa bu serinin bilinmeyen nedenlerden dolayı TR'ye gelmeyen Creme de Rose rengi (Mac Painterly muadili) size daha uygun bir baz rengi olurdu, neden gelmedi TR'ye hiçbir fikrim yok açıkçası ._. Amerikada falan limited edition olarak çıkan koyu kahve tonu, daha açık bir Taupe ton falan vardı, onları anlarım hani neden gelmediklerini; ama Avrupada Creme de Nude ile birlikte çıkan Creme de Rose neden gelmedi anlam veremiyorum açıkçası. Bilen? Aydınlatmak isteyen beni?? Çıksa süper olurdu hani, çok daha evrensel bir renk çünkü o ~


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder