3 Temmuz 2016 Pazar

NYX İdeal Kaş İkilisi İncelemesi: Micro Kaş Kalemi & Kaş Maskarası


Herkese Merhaba!

Bugün blogda bir önceki NYX paketi yazımda (tıktık^^) bahsettiğim son zamanlarda sık sık kullandığım bir kaş 2'lisi var ^^ 

Renkli kaş maskaraları bazen kaşları fazla yoğun gösterebiliyor, blok kaşlar dediğimiz olay pek de hoş olmuyor o zaman. Ancak eğer benim gibi kaşlarınızda bariz bir şekilde seyrek bölgeler varsa, kalem/pomad ya da far yardımıyla o bölgeleri doldurmak kaçınılmaz oluyor. 
E doldukduktan sonra bir de üzerine renkli kaş maskarası uygulayınca, bazen yukarıda bahsettiğim blok kaşların mağduru olabiliyoruz. 


Son zamanlarda kullandığım bu kaş 2'lisi, beni bu tip blok kaşlardan kurtardığından, blogda bahsetmeden olmaz dedim.

Malum NYX Türkiye geçtiğimiz hafta sonu sonu, uzun zamandır beklenen İstanbul mağazasını açmış bulunuyor; onun şerefine gelsin bu yazı da.
NYX Micro Kaş kalemi daha önceden TR'de yoktu. Ben önce yurtdışındayken kendim almıştım, bitince de internetten sipariş vermiştim. Artık TR'de de olduğuna göre gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirim bitirme korkusu yaşamadan ^^


 
NYX Micro Brow Pencil - #MBP01_Taupe

Dizayn: NYX Micro Kaş Kalemi oldukça hafif, incecik bir dizayna sahip. Bir ucunda kalem, diğer ucunda ise olmazsa olmaz bir kaş fırçası var. Fakat kaş kaleminin kendisi asıl ürünün önemli kısmı. Adını ucundan alıyor çünkü; Micro. Gerçekten de mikro-ince bir ucu var bu kaş kaleminin. İp-incecik, kaşınızı doldururken boyama kitabı boyar gibi boşlukları doldurmak yerine; çok daha gerçekçi bireysel kaş tanelerini tek tek çizme olanağı sağlıyor. 


Yapı: Kalemin yapısı oldukça ilginç. Eski kaş kalemlerini hatırlayın, 90'ların kalıp gibi kopkoyu kaşlarını. Onların mağduru olanlar korkmasın, bu kalemlerle o kadar yoğun bir kaş elde etmeniz mümkün değil. Pigmentasyonu güçlü; ancak... nasıl tarif etsem, kuru. Yani uyguladığınızda full pigmentli kopkoyu bir çizgi yerine, çok daha gerçekçi, kuru, hafif soluk bir uygulama veriyor. Yanlış anlaşılma olmasın, pigmentasyonu zayıf olduğundan değil bu, gerçekçi durması için yapısını kasten biraz daha kurutuyorlar. *Anastasia Brow wiz formülü de bununla aynı yapıda.


Uygulanışı: İlk uygulamadan önce elinizde bakarken ilk başta sanki uygulanmıyor gibi gelebilir, dediğim gibi sert ve kuru bir yapısı var; ancak ondan sonra oldukça kolay uygulanıyor ve de uygulandıktan sonra maskara ile sabitlemeseniz bile silinme, erime, akma sorunu yaşamıyorsunuz. 


Renk: Renk skalası genel olarak biraz açık ve sıcak geldi bana. Benim aldığım renk Taupe rengi. Genelde sarı ile kahve arasında biraz daha soğuk/grilik taşıyan bir ton bekliyor insan ancak bu sarı tonları oldukça güçlü bir taupe çıktı. Saçlarımın ucu hala boyalı olduğundan gayet uygun bana şu anda; ancak diğer Taupe tonlarına kıyasla biraz sıcak kalmış bence. Espresso rengini kullanan bir arkadaşım da kahvede fazla kırmızılık olduğunu söylemişti, o yüzden deneyerek renk seçmenizi öneririm ben. 


Fırçası: Fırçasının dişleri bana biraz seyrek geldi açıkçası, biraz bastırmanız gerekiyor taraması için, o da biraz sert geliyor, ancak çok büyük bir problem değil.


NYX Tinted Brow Mascara - #Brunette

Yukarıda da bahsettiğim gibi bana (yazısı ve ürün incelemeleri burada ^^) bir NYX PR kutusunda gelen bu ürünü bu kadar seveceğimi hiç düşünmüyordum, ancak kaş kaleminin rengi hafif sıcak kalınca resmen mükemmel bir ikili oldular.


Dizayn: Dizayn olarak alışık olduğumuz kaş maskaralarından oldukça farklı aslında. Incecik fakat bir o kadar da uzun bir tüpte geliyor. Benefit gibi minik bir kaş maskarası değil anlayacağınız. Tüpün rengi maskaranın rengini yansıttığından hemen göze çarpıyor, seçmesi kolay. 



Fırçası: İlk açtığımda baya şaşırmıştım. Alışık olduğumuz çoğu kaş maskarasının aksine, oldukça uzun bir fırçası var. Neredeyse normal bir maskara fırçası gibi. Hatırlayan olur mu bilmiyorum ama uzun zaman önce blogda incelediğim bir Japon markası olan Majolika Majolka'nın bir kaş maskarası vardı, onu hatırlattı bana ( tıktık ^^). Biraz daha ince, ancak onun kadar uzun. Çok ince 90'lar kaşları varsa sizde, kullanımına alışmanız 1-2 deneme alabilir; ancak öyle çok zor bir engel teşkil etmiyor, ayarlayabiliyorsunuz rahatça derinize değdirmeden. 


Formül: Formülü benim çok hoşuma gitti. Kaşlarınızı kaskatı taş gibi yapmıyor. Yerinde tutuyor, ancak sertleştirmiyor kaşları. Ki bence çok güzel bir şey bu. Çoğu modern kaş maskarası gibi yarı kremsi/ yarı köpüğümsü bir yapısı var. Zaman geçtikçe ve ürün kurumaya başlayınca, kaşa uyguladıktan sonra aynı normal maskaralar gibi parça parça topak topak duracaktır. O zaman değiştirme zamanı gelmiş demektir. 


Renk: Rengi bana koyu geldi ancak birlikte uyguladığım kalem de açık ve sıcak olduğundan güzelce dengeliyorlar birbirlerini. Hafif sıcak bir kahve tonu. Ancak kahve renk yelpazesindeki birçok farklı tonda kaşlara sahip kişiler kullanabilir bunu. Açık bir tonunu alıp mutlaka denemek istiyorum karşılaştırmak için. 


~~~~~~

Genelde renkli kaş maskaralarını hep bu şekilde kaş kalemi kaşlarıma tam uymadığında rengi dengelemek için kullanıyorum. Ancak dediğim gibi biraz daha yoğun bir kaş ürünü ile doldurduktan sonra üstüne bir de renkli bir kaş maskarası bende çok ağır duruyor. Bu nedenle zaten bu 2 ürün bu kadar iyi bir 2'li oluşturuyor bence. 

Önce - yalnızca kaş kalemi - kaş kalemi+kaş maskarası

Umarım hoşunuza gitmiş, işinize yaramıştır bu yazı~ 
Okuduğunuz için teşekkürler!


~~~~~
* Bunu eklemeden bitirmek istemedim bu yazıyı. Anastasia Beverly Hills Brow-wiz kaş kaleminin namını duyan ancak deneme fırsatı olmayan, ya da denemiş ancak bittikçe yenileme sıkıntısı yaşayanlar özellikle dikkat etsin bu yazıya. NYX Micro brow pencil ürün özellikleri/boyutu açısından çok güzel bir muadili ABH Brow-wiz'in. Fiyat olarak da bildiğiniz yarısından ucuz. ABH brow wiz'ini yalkaşık 2 sene boyunca kullandım ancak NYX'in bu Micro brow kaş kaleminden sonra yeniden almaktan vaz geçtim açıkçası. Çok ince olduğundan 1 senede yaklaşık 5-6 taneyi çok rahat bitirebiliyorsunuz. Fiyat etiketine bakınca o kadar sık yenisini almak biraz gereksiz geliyor NYX'te daha uygun fiyatlısı varken~



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder