31 Ekim 2016 Pazartesi

HC Hair Care Tria Kolay Tarama Spreyi İncelemesi

Herkese Merhaba!

Bugün blogda son 1-2 aydır denemekte olduğum ve de bir an önce bahsetmek istediğim bir ürün var:  "HC Hair Care Tria Kolay Tarama Spreyi"


 

HC Hair care daha önceden bakım yağını denediğim; ancak diğer ürünlerini henüz deneme fırsatımın olmadığı bir marka. Daha çok etkinlikler aracılığıyla tanıştığım, yavaş yavaş tanımaya başladığım ve de şimdiye kadar denediklerimden oldukça memnun olduğum bir marka açıkçası. 2'de 2'deyiz şu anda memnuniyet terazisinde, diğer ürünlerini de merak etmeye başladım açıkçası...

Hatırlayan var mı bilmiyorum ama, birkaç ay önce katıldığım bir etkinlikte  (etkinliğin detayları için tıktık^^)  elime geçen, ancak malumunuz bendeki kısacık saçlarla elimdeki Body Shop spreyinin bitmesi baya uzun sürünce, bir türlü test edemediğim bir ürün. Son 1-2 aydır düzenli olarak kullanmaya başlayabildim ve de açıkçası o kadar memnun kaldım ki hemen oturup burada bahsetmek istedim ^_^



HC Hair Care TRIA

Marka: HC Hair Care
Ürün: Saç açıcı Kolay tarama Spreyi
Miktar: 30ml
Fiyat: 10TL
Bulunabilirlik: Online Sitesi* , sayılı eczaneler & güzellik merkezleri


 ~~~~~~~~~~~~~~

Markanın ağzından:

HC Tria Sıvı Saç Kremi, saçın yıpranmış yüzeyindeki çatlakları doldurur ve elektriklenmeyi önleyerek kolay taranmasını sağlar. Saç yapısındaki ile özdeş bileşenleri içeren formülü, saçın hasar görmüş kısımlarını onarır ve anında etki ile daha parlak ve sağlıklı bir saç görünümü sağlamaya yardımcı olur.

~~~~~~~~~~~~~~ 

 

PHYTO KERATİN

"Saçın neredeyse tamamı keratin ve lifsel proteinlerden oluşur. HC Tria içerisinde yer alan phytokeratin, yapısında mısır, buğday ve soya proteinleri bulunan bitkisel orjinli bir keratin türevidir. Özellikle kuru veya hasar görmüş saçları onarmak için geliştirilmiştir. Hacim ihtiyacı olan, ince telli, esneyen, güçsüz, koparak dökülen her tür ve yapıdaki saçın canlanmasına, dolgunlaşmasına ve sağlamlaşmasına yardımcı olur. Saç telinin etrafını saran ve saç epidermlerinin çoğalmasını sağlayan koruyucu bir nem tabakası oluşturarak dış etkilere karşı direncini artırır. Phytokeratin'in boya, röfle ve perma gibi işlemler sonucu yıpranmış saçları tümüyle onardığı birçok klinik çalışmayla kanıtlanmıştır.

VİTAMİN COMPLEX

Bu vitamin karışımı, saç güzelliği ve sağlığı açısından önem taşıyan A, E, F ve H (Biotin) vitaminlerini içerir. Klinik testler, vücudun doğal olarak üretemediği ve dışarıdan alınması gereken birçok vitaminin, saç derisine ve saça uygulanması halinde saç yapısı ve sağlığında önemli ölçüde gelişme yaşandığını göstermiştir.

KORUYUCU ve YAPILANDIRICI AKTİF BİLEŞENLER

Sodium Cocoamphopropionate, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolysed Wheat Protein, Hydroxyethyl Cetyldimonium Phosphate, Polyquaternium-16 gibi aktif bileşenler sayesinde HC Tria, saçların kolay şekil almasını sağlarken aynı zamanda uçuşmasını önler, saçlarınızı UV ışınlarına ve termal etkenlere karşı daha dirençli hale getirir"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Dizayn

Oldukça klasik minik bir sprey şişesi var, fakat spreyi beni en çok şaşırtan şeylerden biri oldu. Piyasada benzer dizaynı olan bir çok fön spreyleri, hacim spreyleri ya da bunun gibi kolay tarama spreylerinin hepsinin spreyi püskürten kısımları gerçekten de "püskürtüyor". Daha iri ve ıslak bir şekilde. Bazen spreylerinde sorun olan markalar oluyor çok uzağa atmıyor falan... Tria'nın spreyi o kadar ince ki çoğu yüz mistini utandıracak cinsten. O kadar ince püskürtüyor ki ürünü ıslak damlalardan çok sanki buhar gibi. İnanılmaz memnun kaldım. Ürünün tek bir noktaya sırılsıklam hücum etmesi yerine çok daha geniş bir alana bulut gibi yayılmasını sağlıyor. Spreyin dizaynı bu açıdan çok başarılı gerçekten. 






Ürünün kendisi beklediğimden çok daha küçük bir şişede geliyor. İlk kullandığımda özellikle de uzun saçlıların bir şişeyi çok kısa bir sürede tüketebileceğini düşündüm açıkçası; ancak daha sonradan sitesinden daha büyük bir şişesi var mı emin olmak için kontrol ettiğimde zaten alırken 2 şişe almanızı önerdiklerini fark ettim. 

Her şeyi geçtim zaten oldukça uygun 10TL gibi bir fiyatı var ürünün. Kullandıkça yeniden alınabilir cinsten~ Fakat daha büyük bir boyutunu yapsalar, bu da seyahat boy alternatifi olsa bence kullanımı daha rahat olurdu. Saç açıcı spreyler beğendiğiniz bir markanınkini bulduğunuzda devamlı satın alacağınız, düzenli bakım/banyo sonrası rutininizin bir parçası haline gelen ürünler sonuçta... Maske gibi ihtiyaca göre kullandığınız ürünler değil. Memnunsanız her saç yıkamadan sonra kullancaksınız sonuçta. 





 

Uygulaması

Gelelim beni şaşırtan - pozitif bir şaşkınlık bu - 2. noktaya. Daha önceden 3 tane saç açıcı sprey denedim yanılmıyorsam, bunların içinden de alışkanlık olduğu için tekrar tekrar satın aldığım The Body Shop'un saç açıcı spreyi olmuştur hep. Fakat söylemeden geçemeyeceğim, bunu denedikten sonra gerçekten aradaki fark çok bariz bir şekilde ortaya çıktı. Senelerdir placebo effect gibi kullanıyorum diğerini, saç açıcı olduğuna göre açıyordur herhalde diyerek; ancak kesinlikle Tria'yı kullandığımdaki gibi anında tarağın saçtan kaydığını hissetmedim daha önceden.

Beklentileriniz gerçekçi olsun. 2 kere sprey sıktınız diye saçınızın düğümlenip yumak olmuş kısımları kendi kendine çözülmeyecek tabi ki. Ancak saçların ıslaktan>kuruya geçerken birbirine yapışmasını gerçekten 0'a indirgiyor. Tarak düğüm olmamış bölgelerden kayarak geçti adeta. Birkaç gün öncesine kadar kullanmakta olduğum spreyle arasındaki farkı bana fark ettirecek kadar. 

Uzun vadedeki etkileri konusunda yorum yapamam henüz, çok uzun süre kullanmam lazım onun için ve de açıkçası bu tip spreylerin saçta herhangi bir kalıcı etkisi olmasını beklemek artık biraz saflık oluyor.  Şimdilik benim saçımı ağırlaştırmadı, geride yapış yapış ya da yağlı bir tabaka bırakmadı, saçımı sanki biraz daha parlak gösterdi ve de asıl işlevi olan taramayı kolaylaştırma konusunda başarılı bulduğumu söyleyebilirim~

~~~~~~~~~~~




Sonuç olarak kesinlikle bitene kadar severek kulanacağım, büyük ihtimalle devamını da satın alacağım bir ürün. Fiyatına bakarsak gerçekten hakkını fazlasıyla veren bir ürün ve de denemenin kimseye zarar vereceğini sanmıyorum. 
Benim denediğim saç açıcı spreylere kıyasla açık ara daha memnun kaldım HC Hair Care Tria'dan, fiyatının çok çok daha uygun olduğunu da hesaba katarsak sonuç belli açıkçası~ Eğer daha büyük bir boyutunu yaparlarsa her şey tam olacak düzenli kullanım için.

Umarım size ürün hakkında bir fikir verebilmiştir bu yazım. 
Merak ettiğiniz sorularınız varsa lütfen çekinmeden yorumlarda belirtin~ 
Okuduğunuz için teşekkürler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder