6 Ekim 2015 Salı

Missha Super Aqua Water Supply Cream İncelemesi | Karma-Yağlı Cilt

 
Herkese Merhaba!
Yine bir cilt ürünü ile blogdayım bugün.
Malum benim cildim malum erozyona uğramış çorak bir toprak olduğundan,
 sürekli zengin, yoğun nemlendiricilerden bahsediyorum bu blogda.
Yağlı ciltli arkadaşlardan aldığım sorular, kore ürünlerine dair emailler üzerine,
 biraz daha hafif su bazlı ürünlere yer vermek istedim.

Türkiye'de de rahatlıkla bulabileceğiniz Missha'nın en sevdiğim serilerinden biri olan
 Super Aqua serisinin su bazlı, hafif mi hafif nemlendiricisi:
" Missha Super Aqua Water Supply Cream "
 bugün bloğumun ana konusu ^^




Normal>Karma>Yağlı ciltler dikkatini buraya versin. 
Kuru ciltli olanlar da benim gibi yaz aylarında kullanmak üzere bir köşeye not edin ^^



Ülke: Güney Kore
Marka: Missha
Seri: Super Aqua
Ürün: Missha Super Aqua Water Supply Cream
Uygun Cilt tipi: Kuru(?)*/Karma/Yağlı/Çok Yağlı
Miktar: 50ml
Fiyat: 53TL(orijinal fiyatı $10)
Bulunabilirlik: Online, Ankara(Kentpark/Ankamall)
Paraben: Evet içeriyor*
*tam içindekiler listesi yazının sonuna eklenecek




Dizayn

Oldukça klasik, her ne kadar cilt ürünleri için en uygunu diyebileceğimiz bir dizayn olmasa da, neredeyse bütün markaların tercih ettiği klasik kavanoz biçiminde geliyor. Oldukça şık bir dizaynı var aslında. Beyaz kapaklı ve de mat buğulu bir mavi cam kavanozda geliyor. Elinize aldığınızda kalın buzlu camın verdiği ağırlığını hissediyorsunuz, ucuz plastik bir dizayn izlenimi yok kesinlikle. 




Formül

"Mineral ve vitaminler açısından zengin %10 Buz Çiçeği Suyu içererek kuru ciltlerin nem ihtiyacını karşılayarak, kalıcı bir tazelik için cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturuyor."

BUZ ÇİÇEĞİ SUYU: Güney Afrika’daki Namib Çölünde kuru ve sert ortamda yetişen bu çiçek, mineral açısından zengin nemi dışarı vererek kendini korur. Mineral ve vitamin deposu olan Buz Çiçeği, Inositol, Beta(β)-karoten ve Polifenol ihtiva ederek cilde nem enerjisi verir. Diyet gıdası olarak da bilinen bu çiçek şifa bitkisi olarak da adlandırılmaktadır. 

ŞAM GÜLÜ SUYU: Çiçek yapraklarından elde edilen su, alkol ve yağ ile Şam Gülü, eski Roma ve Mısır dönemlerinden bu yana çok yaygın bir şekilde yüz toniği olarak kullanılmaktadır. Cilde su takviyesi sağlar ve cilde yumuşaklık verir. 

MAVİ GÖL SUYU: Polinezyalılar tarafından geleneksel olarak kullanılan doğal bir SPA suyudur. Çok sayıda mineral içererek ciltteki nem bariyeri özelliğini harekete geçirir ve cilde parlak bir görünüm kazandırır.

LİF KABAĞI ÖZÜ: Kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra glikoz ve fruktoz gibi şekerler içererek pürüzsüz ve nemli bir cilde kavuşturur.



Performans

  • Genel olarak incelediğimizde su bazlı bir nemlendirici olmasına rağmen çoğu jel yapıdaki nemlendiricilere kıyasla biraz daha yoğun bir yapısı var, ve de çok daha güzlü nemlendiriyor. 

  • Su bazlı bazı jel nemlendiriciler gibi uygular uygulamaz cildin emip bitirdiği, 10 dakika içinde sanki hiç uygulamamışsınız gibi eski haline dönen bir formül değil. 
  • Su bazlı, jel bir yapısı var ancak uyguladıktan sonra tamamen emilmesi 15 dakika kadar sürüyor ve de cildi gerçekten de nemlendiriyor. 
  • Uygular uygulamaz yok olan bir nemlendirici değil. Ki bu oldukça güzel bir şey. Hafif ancak işini yapıyor anlayacağınız. 
  • Hafif ve yağ içermeyen formülüne rağmen gerçekten kalıcı bir nemlendirme sağlamayı başarıyor. 
  •  Bu da yalnızca yağlı ve çok yağlı ciltler için değil, karma ciltler, ve de hatta daha sıcak mevsimlerde kuru ciltler için dahi rahatlıkla kullanılabilecek bir nemlendirici haline getiriyor bu ürünü. 






  • Çoğu Kore nemlendiricisinde bulunan yaşlanma ve kırışıklık karşıtı etkiler bu üründe yok, ancak zaten ürünün amacı ve de hedef kitlesi de bu değil. 

  • Ben kendi adıma konuşursam eğer, aşırı kuru ciltli biri olarak bunu genellikle ağustos-eylül arasındaki geçiş döneminde kullanmayı tercih ediyorum.  
  • Geçiş döneminde hava hala sıcak iken hem çok ağır gelmeden bana istediğim nemlendirmeyi sağlıyor; hem de eylül ayına girerken cildimi yazın kullandığım su bazlı menlendiricilerden>sonbaharda kullanacağım daha yoğun nemlendiricilere hazırlıyor. 
  • Hafif olduğundan ben genellikle gündüz makyaj yapmadan önce kullanmayı tercih ediyorum, ancak daha karma>yağlı ya da çok yağlı ciltler bunu rahatlıkla kış aylarında, hatta isterlerse sene boyunda kullanabilirler.
Yağlı ciltlere ağır gelmeden gerekli nemi sağlayacak, gayet uygun fiyatlı bir ürün. Hatta yanılmıyorsam şu anda Missha'nın internet sitesinde indirimde ^^




 ~~~~~~~~~~~~
Eğer ürün hakkında sorularınız ve de yorumlarınız varsa lütfen çekinmeyin^^
Super Aqua serisinden incelememi istediğiniz başka ürün varsa yorumlarda lütfen belirtin.
Umarın beğenmişsinizdir yazımı, bir sonrakinde görüşmek üzere ^^




İçindekiler: Water, Ice Plant Extract, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Trehalose, Cyclohexasiloxane, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Luffa Cylindrica Stem Sap, Mineral Water, Sea Water, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Neem Tree Leaf Extract, Neem Tree Flower Extract, Prunus Mume Fruit Extract, Eggplant Fruit Extract, Damask Rose Water, Aloe Vera Flower Extract, Portulaca Oleracea Extract, Curcuma Extract, Ocimum Basilicum (Basil) Flower/Leaf Extract, Pearl Powder, Lawsonia Inermis (Henna) Flower/Fruit/Leaf Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Pentylene Glycol, C12-20 Alkyl Glucoside, Panthenol, Glyceryl Stearate, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Acrylate/C10-30 Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Dimethicone, Polysorbate 80, Sodium Polyacrylate, Allantoin, Benzophenone-9, Aminoester-1, Lactic Acid, Citric Acid, C14-22 Alcohol, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder