2 Kasım 2015 Pazartesi

Eylül&Ekim Ayı Cilt Bıkımı ve Makyaj Favorileri




Herkese merhaba!

Yine bir favoriler yazısıyla geldim ^^ 
Geçtiğimiz Eylül ayında cildim zorlu bir dönemden geçtiğinden cilt rutinimde fazla bir değişiklik yapmamaya çalıştım, dolayısıyla Eylül ve Ekim ayları boyunca oldukça istikrarlı bir rutinim vardı. 
Bu nedenle Eylül ve Ekim aylarını ayırmak bana pek mantıklı gelmedi. 

Denediğim makyaj ürünleri dışında genel olarak baz makyajım ve de cilt bakım rutinim 2 aydır değişmediğinden son iki ayın favorilerini tek bir yazıda toplamayı tercih ettim. 
 Gerçekten de aslına öz, beğendiğim için kullanmaya devam ettiğim ürünlerle dolu bir favoriler yazısı oldu bu. 

Okursanız çok sevinirim çünkü ürünlerin çoğu tam zamanlı rutinimde yerini alacak gibi duruyor ^^







Tony Moly - Intense Care Galactomyces Lite Essence (96.5%)

Geçtiğimiz haftalarda Instagram'da takip edenlerin görmüş olabileceği gibi aylar öncesinde Kore'de bıraktığım valizim, sonunda bana ulaştı. Malum bizim yasalarımız nedeniyle kıtalar arası taşınma işi kolay değil. Blogger olarak orada yaşadığım süre içinde oldukça fazla kozmetik alışverişi yapmış olmam taşınırken işleri oldukça zorlaştırmıştı. Getirebildiklerimi 2 seyahatte getirmeme rağmen, 33kg'lik sadece cilt bakımı ürünü içeren bir valizi orada bırakmak zorunda kalmıştım. Eylül ayında bu valiz arkadaşlarım yardımıyla buraya getirildi, bana da bir valiz dolusu cilt ürününü boşaltıp denemeye başlamak düştü. Bu da o valizden çıkanlardan biriydi. 
Asya cilt bakım modasını takip edenler SK-II essence'in namının yayılmasından sonra neredeyse her markanın kendi versiyonlarını çıkardığının farkındadır sanırsam. Bu da işte Tony Moly versiyonu. Ben şahsen hala SK-II ve IOPE'ninkileri tercih etsem de son 2 aydır bunu severek kullanıyorum. Bu Tony Moly Galactomyces Esansının Lite versiyonu, yanı daha hafif olanı. Cildim sorunluyken kullanma nedenim de o aslında, daha yoğun olanının daha zengin ve çok daha nemlendirici olduğunu duydum ancak cildim hala sorunluyken riske etmek istemedim. 
Sıvı serum-tonik olarak düşünebilirsiniz bu esansları. Yakında detaylı bir yazı yazacağımdan fazla detaya inmek istemiyorum ancak genel olarak amaçları farklı maddelerle cildi güçlüce nemlendirmek, esnekliğini arttırmak, cilde bir denge getirmek. Bana oldukça hafif geldi ve de pek de mucize yaratmadı bu, ancak dediğim gibi bu Lite versiyonu olduğundan fazla bir şey beklemiyordum. Normal versiyonunu da denedikten sonra hakkında kesin karar vereceğim, fakat karma ve yağlı ciltlilerin bunu tercih ettiğini, ve de klasik versiyonunun onlara çok ağır geldiğini biliyorum.



It's Skin - Power 10 Formula YE Effector

Kore alışverişi yazımı (tıktık) okuyanlara tanıdık gelecek bu serum, aslında şaşırtıcı derecede hoşuma gitti. Uygun fiyatlı bir markadan geldiğinden dolayı, ne yalan söyleyeyim fazla bir şey beklemiyordum bu serumdan. Kullandığım ve de sevdiğim serumlarım bittiğinde falan geçiş döneminde yenilerini alana kadar bunu kullanırım diyordum; ancak 2 ay oldu ben diğer serumlarıma elimi sürmedim. Yine mucizeler yaratan bir serum olduğunu iddia etmiyorum, ancak benim zayıf noktam olan "nem" konusunda gerçekten başarılı buldum. Uyguladıktan sonra hafif bir yapışkanlık hissi var ancak gün içerisinde cildimin nemi tutma performansı gerçekten çok hoşuma gitti. Bu rutine başladığımdan beri, bundan sonra kullandığım nemlendiricim çok zengin olmasa da, cildim gün içerisinde nemli kalmayı, ya da en azından kuruluk yaşamamayı başarıyor. Maya özü içeren bu serumun temel hedefi cildin esnekliği, kendini yenileme özelliği ve de canlılığına katkıda bulunmak. Hayatımı değiştirmedi ancak günlük bir serum olarak, özellikle de fiyatını göz önünde bulundurduğumuzda, oldukça başarılı buldum. Büyük boyunu aldığıma sevindim açıkçası. Serideki diğer serumlara da bir göz atmayı planlıyorum en kısa zamanda.




Missha - Super Aqua Water Supply Cream

Bu kavanozu açalı yakında neredeyse 12 ayı dolduracak olduğundan, sadece bitirip atmak istediğim için son 2-3 ayda tekrar kullanmaya başlayıp yeniden keşfettiğim; sevdiğime karar verdiğim, ve de hatta dayanamayıp detaylı olarak geçtiğimiz haftalarda bir yazıda detaylı olarak (tıktık) incelediğim bir ürün. Hakkında o nedenle fazla konuşmuyorum. Havalar soğumaya başladığından daha zengin, biraz daha yoğun bir nemlendiriciye geçiş yapmak istiyorum bu biter bitmez, ancak şaşırtıcı derecede, havalar soğudukça ve benim cildim kurulaştıkça bile işimi gördü. Ülkemizde de satışta olduğundan eğer cilt tipinize uyacağını düşünüyorsanız bence bir göz atmaya değer.
 



Innisfree - Mineral Melting BB Cushion #1

Koreden gelen koca valizden çıkanlardan biri daha. Bunu Koredeyken kullanmaya başladığımdan valizden çıkar çıkmaz tekrar kullanmaya başladım. Cushion ürünlerin son kullanma tarihini daha dikkatli takip ettiğimden açtıktan sonra genelde 6 ay içerisinde bitirmeye çalışıyorum ben. Benim cilt tipime uyan, daha önceden de denediğim ve de sevdiğimi bildiğim bir ürün olduğundan haftalardır bunu kullanıyorum baz olarak. Daha önceden Innisfree'nin bu serisinin krem fondötenini ne kadar sevdiğimden bahsetmiştim sizlere. Bu da o ürünün Cushion versiyonu. Biraz daha kuru>normal>karma ciltlere hitap eden, cilt tipinize göre normal ya da biraz daha nemli bitişli diyebileceğiniz bir ürün. Benim cildim üzerine değen her şeyin nemini emip geride bir şey bırakmadığından bende normal/yarı-mat denebilecek bir bitişi vardı ancak çoğu kişide normal ve nemli arasında bir bitişi olduğunu biliyorum. Ancak sorun yaşamadan kullanabildiğim nadir baz ürünlerinden biri bu. Hafif>orta seviyede bir kapatıcılığı var. Ben full yoğun bir kapatıcılık sevmediğimden benim için ideal seviyede. #1 numarası açık tenliler için oldukça ideal ^^


 
Urban Decay - Naked Basics 1 Paleti

Hakkında artık ne desem bilmiyorum. Defalarca bahsettiğim, konuştukça benden bıktığınızı düşündüğüm ancak hakkında konuşmadan edemediğim bir palet. Çoğu kişinin sıkıcı bulduğu bu mat palet, hayatımda tek palet kullanacağımı bilsem bana yeter dediğim bir palet. Bu ay nedense eyeliner kullanmaya başladım tekrardan. Dolayısıyla oldukça sade mat farlara yöneldim genelde. Eyeliner kullanmadığımda dahi yalnızca bu paleti, bol maskara ve güçlü dudak renkleriyle birleştirip mutlu mesut yaşadım bu ay.




Clinique - High Impact Maskara

Clinique'in tester olarak etrafa saçmaya bayıldığı yegane ürün. Gerçekten bazen sadece bu maskaranın tester'ını üretmek için ayrı bir fabrikaları var diye düşünüyorum. Senelerdir her Clinique alışverişimde mutlaka bir adet verdikleri bu tester, acı bir şekilde bu maskarayı hiç almama sebebim oldu. Abartısız 15 tane tester var evde, gelen gidene veriyorum bir tane, sürekli makyaj çantamda, orada burda acil durumlar için bir tane bulunuyor. Testerlar bitmek bilmediğinden tam boyunu hiç almadım, dolayısıyla oturup dikkatli incelediğimi de söyleyemem bunca zamandır. Bu ay o yüzden o tester yığınından bir tane seçtim ve de her gün kullandım. Hakkında seneler sonra sonunda bir fikir edinebilmek için. Habire tester olarak yolluyor Clinique bunu, hakkını vermek lazım... Kötü değil kesinlikle, ancak neden sadece acil durumlarda kullandığımı hatırladım gerçekten. Gayet güzel uzunluk ve hacim veriyor kesinlikle. Sorun yaşamadan her gün kullandım son 1 aydır. Tek sorunum formülü. Çok ıslak bir formülü var ve de ben genelde bu tip formülleri pek sevmiyorum. Biraz kuruyunca kullanmayı tercih ediyorum. İlk katı uygularken uzunluk konusunda gayet başarılı, kirpikleri birbirine yapıştırmadan tek tek ayırarak uygulanıyor ancak 2. katta sonra ıslak formülü nedeniyle biraz ağır gelmeye başlıyor ve de dikkatli olmazsanız örümcek kirpiklere sahip oluyorsunuz. Oldukça da sert kuruyor. Kirpikler hem birbirine hafif yapışmış hem de taş gibi kuruyunca, eğer çok sık kirpiklere sahip şanslı doğmuş güzellerden biri değilseniz, bence size daha uygun maskaralar bulmanız mümkün. Ben haftalardır kullanıyorum evet ancak çok sık değil benim kirpiklerim dolayısıyla uygularken yapışmasınlar diye katlar arasında fırçayla falan dalmam gerekiyor oraya. Kullanışlı, ancak dediğim gibi, daha iyileri var. 


 
NYX - Taupe Allık

Seneler önce kullanıp bayıldığım, kırıldığında tamir etmekle uğraşmak yerine nasılsa yenisini alırım diyerek attığım ve de bir daha yüzünü göremediğim bir ürüne geldi sıra. Yani ben benimkine veda ettikten sonra NYX Türkiyede satılmaya başladı, o zaman bile bana adeta dil çıkarırcasına buraya gelmedi... O kadar düşünmeden, çocukluğun israfı takmayan aklıyla nasıl olsa alırım yine diyerek attığım ve de seneler boyu yüzünü göremediğim bu ürünü, sonunda geçen haftalarda uzun zamandır alışveriş yaptığım @pelliniofficial hesabında görünce hemen atladım. Gözüm gibi bakıcam buna. Bana kesinlikle koyu geliyor, ancak soğuk tonlu gerçek kontür tonu bulmak o kadar zor ki bunu deli gibi dağıtarak kullanmak bile piyasadaki sözde "köntür" ürünlerini kullanmaktan daha iyi. 


 
ColourPop - Ultra Matte Lip #Bumble

Abartmıyorum aldığımdan beli elimden bırakmadım bunu. Beni tarçın/toprak ve hatta nude tonlarını denemeye iten renk buydu. Sonbahar-kış mevsimlerini kırmızılar ve bordolardan başka renk yokmuşçasına geçiren ben, deli gibi bu tonlara sardım şu anda. Colourpop her ne kadar burada alması mümkün olmayan, ve de bulabilsek bile fiyatının iki katını ödemek zorunda kaldığımız bir marka. Allahtan fiyatı 5 dolar da bizim ödediğimiz 2-3 katı fiyat bile o kadar fazla pahalı olmuyor. Ben bunu her ne kadar baya sorunlu bir hesap olsa da, o anda stokta olan tek hesap kendisi olduğundan @laurasvanity hesabından aldım. Denediğim likit mat rujlar içerisinde açık ara en mat olanları bunlar. Çoğu kişi bunları fazla mat buluyor biliyorum; ancak mat olmak isteyip de tam başaramayan, yapış yapış olan formüller yerine, kağıt gibi full mat olan bu formülü tercih ederim ben. Uygulanıp kuruduktan sonra hafif ve de kupkuru bir hale gelen bu formül tam anlamıyla mat. Pudra. İstediğinizi yapın hiçbir yere gitmiyor. Bunca haftadır kullanıyorum, 12 saatten fazla dudağımda kaldığında dahi en ufak bir silinme görmedim. Silinmeye en yakın geldiği gün, yemeğe gittiğimde uyguladıktan 7 saat sonra "yağlı" bir şey yerken dudağımın yalnızca iç kısımlarının silinmesiydi. En yakın zamanda daha fazla rengini denemek istiyorum.


~~~~~~~~~~~~~~~~

Benim Eylül ve Ekim ayları favorilerim bu şekildeydi ^^



Eğer ürünler hakkında bir sorunuz varsa lütfen çekinmeyin, 
fark ettim ki çoğu kişi burada sormak yerine mail atmayı tercih ediyor, ancak inanın bana onca mailin arasında gerçekten aradan kaçanlar oluyor. 
Yorumlar bölümü herkes için daha rahat, 
o yüzden sorunuz varsa lütfen çekinmeden burada sorun ^^  

Gerek ürünler hakkında, gerek Kore hakkında, sorularınızı cevapsız bırakmıyorum inanın, 
attığınız maillerden çok daha rahat olur ikimiz için de ^^

Okuduğunuz için tekrar teşekkürler, bir sonraki yazıda görüşmek üzere~~




7 yorum:

  1. merhaba! blog kesif etkinliginden geldim bana da beklerim :) zeynepgunluk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günler, etkinliğin ilk gününde zaten takip ettim blogunuzu ^_^

      Sil
  2. blog keşif etkinliğinden geldim canım blogunu ve instagramını takibe aldım bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takipçilerim arasında bulamadım sizi =( Ama blogunuzu bulup takip ediyorum ^_^

      Sil
  3. blog keşif etkinliğinden geldim. gfc ile üye oldum bana da beklerim www.gamzecelikdemir.com

    YanıtlaSil
  4. Merhabaa blog keşif etkinliği ile gelip blogunuza katıldım bana da beklerim:)
    http://gencbakim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil