1 Eylül 2016 Perşembe

Yaz Favorileri: Makyaj | Haziran - Temmuz - Ağustos | 2016



Herkese Merhaba!

Baya gecikmeli de olsa oldukça kapsamlı bir yazı var bugün~ Yaz aylarında normalde hiç değiştirmeden aylık favoriler yazılarıma devam ediyordum eskiden, bu sefer bir de böyle deneyelim dedim bu sene. Ürünlerin hepsini bir arada görmek belki daha ne t bit fikir verir diye ne tip ürünlere yöneldiğime dair Bilmiyorum hoşunuza gidecek mi, ama hadi hayırlısı~
Yaz aylarında en sık kullandığım ürünler kategori kategori bu şekilde ^_^



~ BAZLAR & PUDRALAR ~

Maybelline Baby Skin Pore Eraser Primer: Ne gözenekleri yok ediyor, ne de tamamen matlaştırıyor. Ama tam da bu nedenle bu tip bazları sevmeyen benim gibi biri için en rahat kullanılan bazlardan biri bu. İşimi gördü açıkçası çok ağır gelmeden. Daha ne.
Innısfree Eco Safety Aqua Perfect Sun Gel: Yaz aylarında cildim hep bana karşı savaş açtığından uzun süre kalıcı ancak ağır gelmeyen su bazlı bir güneş kremi arıyordum bu yaz. Kore stoklarım imdadıma koştu. Jel yapıda, suya karşı dayanıklı, yeşil çay özlü bu güneş kremi aynı zamanda da SPF50 PA+++ korumaya sahip. Makyaj altında inanılmaz güzel duruyor.
Banilla co. Prime Primer Finish Powder: Pressed pudralar yerine loose pudraları tercih ettiğimden hep bahsediyorum. Banilla co'nun en çok satan ürünleri arasında yer alan bu pudra inanılma popülerdi bir aralar, İnnisfree pudram bittikten sonra ben de bunu denemeye karar verdim. İnanılmaz memnun kaldım.

~ TEN MAKYAJI ~


MUFE UltraHD Fondöten: Çıktığından beri hayatımın fondöteni haline geldiğini kaç defa söyledim o yüzden lafı hiç uzatmıyorum ve sizi ürünün full incelemesine yönlendiriyorum >> *tıktık 
Too Faced Born This Way Fondöten: Bu yaz ne yazık ki sık sık yoğun kapatıcılığa ihtiyacım olduğunda uzandım, hala karar veremedim sevdim mi sevmedim mi; ancak çok sık kullandığım bir gerçek. Yakında daha detaylı inceleyeceğim. Bu rengi bile fena koyu geldi >_<
Innisfree Long-Wear Cushion: Bu yazımda incelediğim cushion'ın mat versiyonu ^^. Nadir olsa da mat formüllere ihtiyacım olduğunda genelde ya böyle cushionlar ya da BB'lere sarılıyorum. mat olmasına rağmen incecik ve de hafif mi hafif bir yapısı var. Kullanabildiğim tek "mat" cushion kendileri.
Bobbi Brown Nude Finish Tinted Moisturizer SPF15: Yazın başlarında cildim hala normalken belki de en sık kullandığım ürün bu oldu. Minimal ancak fena olmayan bir kapatıcılık, nemli olmayan, doğal/yarı-mat bir bitiş~

~ KAPATICI & CORRECTOR ~


NARS Creamy Radiant Concealer: Senelerdir bunu yalnızca yüzümde kullandıktan sonra nedense bu yaz göz altımda da kullanmaya karar verdim bunu ve de şaşırtıcı bir şekilde bayıldım açıkçası. Vanilla rengi göz altı için biraz koyu geldiğinden en açık rengini de alıp düzenli olarak göz altı için kullanacağım sanırsam. Kesin bir favori benim için.
MUFE UltraHD Corrector #R22: Y21 rengini daha önceden aydınlatma için kullanıp bayılınca, bu unutulmuş renge bir şans daha vereyim dedim ve de yapısı incecik olduğundan yaz aylarına uygun gördüm. Çok da iyi yapmışım çünkü ince olmasına rağmen çok güzel aydınlattı koyu halkalarımı.
NYX HD Concealer: Daha önceden fazla kalın ve kuru buluyordum ancak bu yaz ara ara yüksek kapatıcılığa ihtiyaç duyduğumdan tekrar kullanmaya başladım ve de değerini anladım. Oldukça kalın ve kuru bir yapısı var bu nedenle çok hızlı dağıtmanız gerekiyor; ancak kapatıcılığı ve kalıcılığı mükemmel.
The Saem Cover perfection Tip Concealer: Son 3-4 senedir elimden düşüremediğim açık ara favori concealerlarımdan biri. Sivilcelerim ya da yüzümdeki izler için çoğunlukla bunu kullanıyorum çünkü bu serinin kapatıcılığı manyak bir şey. SHINee The Saem'in ambassador'luğuna geçmeden keşfettiğim, SHINee de işin içine girince kasa kasa aldığım bir ürün vallahi, yalan yok.

~ FAR BAZLARI & FARLAR  ~


Maybelline 24Hr. Color Tattoo: Her ne kadar Ağustos ayında Mac Paintpotlara bir dönüş yapmış olsam da; çıktıkları günden beri neredeyse her gün bunları kullandım baz olarak. Full incelemeleri için >>>> *tıktık
Tarte Tartelette Palette: Bu yazın büyük bir çoğunluğunda gözlerimi oldukça sade tuttum açıkçası. Dudaklar capcanlı olunca gözleri sade ve mat istediğimden aylardır masamın üzerinden ayrılmadı bu palet. İncelemesini hiç yapmadım ancak swatchlamamı isteyen varsa haber verin ^^
Too Faced Sweet Peach Palette: Bahar aylarının sonunda kullanmaya başlayarak yaz aylarının başlarına kadar elimden bırakmadım, malum deneme süreci denen bir şey var. Mat far kullanmadığım nadir günlerde kullandığım tek palet bu oldu, sıcacık şirin mi şirin tonlarla birlikte oldukça nötr renkler de olduğundan inanılmaz kullanışlı bir palet bence. İncelemesi hazır, kasım ayında paylaşacağım ^^

~ KAŞLAR & KİRPİKLER ~


Maybelline Lash Sensational Maskara: Seveni de sevmeyeni de bol olsa da ben sonradan sevenler kısmına geçenlerdenim. Gayet güzel uzunluk veriyor, akma, dağılma yapmıyor ve de kirpikleri saatlerce kıvrık tutuyor. Yağ ile temizlediğiniz sürece sorun yok ^^
Maybelline one-by-one Maskara: Senelerdir açık ara favori maskaram olduğunu defalarca söyledim, değişen bir durum yok. Kuruyana kadar üst kirpiklerimde kullanıyorum, kuruyup neredeyse bitmeye başlayınca da alt kirpiklerde kullanıyorum bunları~ Uzun zaman favorim olmaya devam edecek kendileri.
Pastel Kaş Maskarası: Ne kirpikleri çok sıkı yerinde tutuyor, ne de çok güçlü bir pigmentasyon sağlıyor. Oldukça ince ve zayıf bir kaş maskarası aslında; ama bu nedenle de kaş kalemleriyle birlikte kullanmak için ideal. Çok yoğun durmuyor kaşlarda. Çok yağlı ya da kıpır kıpır kaşlarınız varsa sevmezsiniz, ancak günlük kullanım için işinizi görüyor.
ABH Brow Pomade #Taupe: Seneler önce alıp çok az kullanarak kuruttuğum bu pomadı sanırsam geçen sene bu zamanlarda gidip tekrar satın almıştım (alışveriş yazısı için tıktık*). Buna rağmen 2016 bahar aylarına kadar yine de çok sık kullandığımı söyleyemem. Bahar aylarında Mac kaş pomadından gına gelince bunu kullanmaya başladım ve başlayış o başlayış, deli gibi kullanıyorum resmen. Eliniz alışınca kullanmaya oldukça rahat geliyor açıkçası, ilk birkaç sefer yoğunluğu yakalamak zor olsa da~ Şu anda favori kaş ürünüm açıkçası.

~YANAKLAR | KONTÜR/BRONZER/ALLIK/AYDINLATICI~
 
Sleek Highlighting Palette #Solstice: Aldığımdan beri elimden düşürmedim resmen, açık tenli yoğun bir aydınlatıcı uygulaması tercih eden herkesin elinin altında bulunması gereken bir palet bence. Özellikle de eflatun tonu çok açık tenlilerde mükemmel duruyor, benim de en sık kullandığım ton o oldu.

Becca Shimmering Skin Perfector #Champagne Pop: bana bu kadar koyu gelmesine rağmen inatla kullanıyorum desem anlarsınız herhalde. Her ne kadar Pearl rengi benim vargeçilmezim olsa da Becca'dan denediğim hiçbir renk Champage Pop'ta olan o ıslak görünümü tam olarak veremiyot. Bu nedenle inatla araya giriveriyor sürekli bu listelerde.

Anastasia Beverly Hills Contour #Fawn: ABH Pudra Kontür Kitlerden Fawn rengi. Koca palette dokunduğum tek renk olduğundan çıkardım paletten. Yapısı denediğim en iyi kontür ürünü değil, rengi de en iyisi değil ancak biraz daha soğuk tonlu olması ve de aşırı pigmentli olmaması kullanımını oldukça kolay kılıyor. Paletin gerisi hiçbir işe yaramıyor açıkçası.

The Body Shop Honey Bronzer: Kullandığım, kullanabildiğim tek bronzer. Bu kadar aslında. Tenime uygun bulduğum, turuncu durmayan, koyu kalmayan başka bir bronzer olmadı bu güne kadar. Zaten o yüzden bronzer kullanmıyorum ancak kullandığım milyonda bir günlerde de bunu kullanıyorum.

Clio Art Blusher #PurePink: Korede gezerken açıkçası sırf dizaynı için aldığım bu allık açık tenliler için en rahat kullanılan açık pembe tonlarında. Aklıma her geldiğinde çekmeceden çıkarıp masama koyuyorum ve de haftalarca kullanıyorum bunu, her makyaja uyan inanılmaz doğal bir ton olduğundan.

NARS Christian Kane Blusher #Starscape: Koleksiyon ilk çıktığında alıp fazla ilgilenmememe rağmen yaz aylarında kıymete biniyor sürekli. Her yaz elimin gittiği bir capcanlı renk olur benim, bu yaz da Starscape oldu. Yaz aylarında capcanlı yanak kullanmayınca sanki yazı boşa harcıyorum gibi geliyor. Gözleri sade tutunca da mükemmel oluyor bu renkler.

M.A.C This Could Be Fun: Detaylı incelemesini yaptığımdan fala uzatmıyorum bunu. Bahar aylarında alıp bayılmıştım bu tona, soğuk neon bir mor-pembe, daha ne olsun yani. Yaza yaz kattı resmen. İncelemesi için >>>> tıktık*
 
VDL Festival Blusher Creamy #501: Krem allıklardan kullandığım bir sürü renk vardı aslında her yaz olduğu gibi, fakat 1 renk seçmek istedim o da bu oldu. Kırmızı göründüğüne bakmayın, inanılmaz güzel bir sıcaklık katıyor yanaklara. Ben bu ten rengiyle bile kullanıyorsam düşünün ne kadar tatlı bir renk. Yanakta bu, gözde maskara, dudakta tint at kendini dışara. Ben böyle yaptım yani. 

~ RUJLAR ~


Espoir No Wear M #WildRose: Espoir rujları Kore markaları arasında en beğendiğim formüllerden birine sahip, bu tonu da en sık kullandığım renklerden biri açıkçası. klasik canlı bir pembe-kırmızı.
M.A.C #Crosswires: Bir zamanlar kendime bir türlü yakıştıramadığım bu ruja nedense bu yaz birden kanım ısındı. Neon bir şeftali-mercan rengi, hiç yakıştırmam kendime ama 2-3 hafta aralıksız kullandım bu yaz denense.
M.A.C Huggable LipColour #FashionForce: Mac'in garip bir şekilde en sık kullandığım formüllerinden biri bu serisi ama hakkında buradan bahsettim mi bilmiyorum. Bobbi Brown Sheer Lip Colour formülüyle birebir aynı neredeyse. Nemli tint gibi ancak yoğun pigmentli bir yapısı var. (tıktık*)
NARS Audacious #Michiyo: Yaz aylarında canlı bir pembe deyince elimin ilk gittiği renk. Mükemmel bir renk açıkçası. Capcanlı, soğuk bir orta tonlu pembe. Swatchları için >>>> tıktık*
M.A.C #PlumPrincess: Chris Chang koleksiyonu sessizce gelip gitti fazla da dikkat çekmedi ancak bu renk uzun zamandır beğendiğim en iyi koleksiyon renklerinden biriydi açıkçası. Soğuk koyu bir eflatun rengi, incelemesini neden paylaşmadım bilmiyorum ancak mükemmel bir renk. (tıktık*)
Estee Lauder Pure Colour Matte #Resteless: Kendall jenner ile Estee Lauder'in iş birliği sonucu limited edition olarak piyasaya çıkan bu renk tamamen mat bir turuncu-kırmızı arayanlar için ideal. Formülü favorim değil ancak rengine bayılıyorum. Full incelemesi için >>>> tıktık*

~ LİKİT RUJLAR ~


Colour Pop UML #Solow: Bu yaz kullandığım CP likit rujların haddi hesabı yok ancak Solow rengini önceden neredeyse hiç kullanmıyordum, bu yaz aşka geldim resmen, o nedenle temsili olarak kendisini ekledim buraya. Sıcak tonlu bir açık pembe kendileri ^^
Colour Pop USL #EchoPark: Satin Lip serisinin yapısına bayıldım ancak aldığım renklerin çoğu sıcak tonlar olduğundan fazla elim gitmiyordu, ancak bu yaz nude dudak istediğimde elimden düşmediler~
Estee Lauder Pure Clour Envy #NaughtyNaive: Bu seriyi görür görmez Sephorada bu renge sarıldım, swatchladım ve de anında gidip aldım açıkçası. Oldukça klasik bir turuncu-kırmızı-mercan rengi, inanılmaz yoğun pigmentli bir tint formülünde.
M.A.C Retro Matte Liquid #Recollection: Bu serinin formülünden nefret ettiğimi Snapchatte uzuuun uzun anlatmıştım, hatta burada incelemek bile istememiştim. Bu yaz mor aşkına düşüp Recollection rengini almak istedim ve de iyi ki  de almışım, koyu renklere göre çok daha iyi bir formülü var. rengi zaten apayrı bir can <3
Golden Rose Longstay #06: TR'de var olan likit ruj markaları ve renkleri arasında sanırım yapısı en mükemmel olanı bu 06 rengi. Bakın GR rujları demiyorum, özellikle bu rengi inanılmaz güzel. Mükemmel bir yapısı var, elimden düşüremedim açıkçası.

~ LİP TİNTLERİ & YAĞLARI ~


Laneige Water Drop Tint #NeonPink: High-end bir kore markası olan Laneige'in bu tintlerini ilk başta sırf denemek için alıp uygun fiyatlı markalarda pek bir farkını göremeyince unutup gitmiştim, bu yaz 1 kere kullandım sonra elimden düşmedi nedense. Canlı allık günlerinde vazgeçilmezim oldu.
Lancome Juicy Shaker #WonderMelon: Şaşırtıcı bir şekilde bayıldım yapılarına. YSL'in çıkardığı lip oillerinden bin kat daha iyi bence. Yaz aylarında özellikle de güneşlenirken, plajda kullanmak için ideal. biliyorum garip, ancak hafif renk+tam nem olayı o güneşte mükemmel geliyor açıkçası.
A'pieu Smudge Tint Stick #CR01: 3-4 sene önce bana A'pieu markasını sevdiren mucize ürün. Bu rengini 2 kere bitirip yenisini almak zorunda kaldım, bu yaz da bir şey değişmedi. Makyja yapmadığım günlerde kullanıyorum bunu hep ve mükemmel bir şey. Hafif renkli bir lip balm düşünün, ancak mat. Mükemmel duruyor dudaklarda.


~~~~~~~

Oldukça uzun bir yazı oldu, farkındayım; ancak umarım okunur ve de umarım beğenilir ^^ Umarım size bir fikir verebilmiştir bu yazı belli ürünler hakkında. 
Sonuçta çok ürün alan ve deneyenlerin favorileri genelde en doğru fikirlerin yansıdığı yer olup çıkar en sonunda. Gerçekten kullanılan ürünler ne belli olur bu şekilde de ^^ 
Ürünler hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen mail atmak yerine yorumlarda belirtin, daha sık kontrol ediyorum onları~ ^_^



1 yorum: