24 Eylül 2015 Perşembe

Colour Pop Ultra Matte Lip : "Chilly Chili" İncelemesi | Likit Ruj




Herkese Merhaba!

Bugün yine favori likit mat ruj markalarımdan biri olan ColourPop'tan mükemmel bir renk var blogda~ son zamanlarda resmen elimden düşüremediğim, adeta aşk yaşadığım bir koyu dudak rengi var ve umarım benim sevdiğim kadar seversiniz siz de. 

Biliyorum koyu renkler herkese göre değil, ancak artık resmen her Allah'ın günü kullanıyorum bu rengi... o yüzden lütfen sevmeye çalışın, gurur meselesi yaptım resmen.
Günü rengi;

 Colour Pop Ultra Matte Lip - Chilly Chili ~


Marka: Colour Pop
Seri: Ultra Matte Lip
Ürün tipi: Likit Ruj
Ürün adı: Chilly Chili
Renk: Sönük sıcak terrakota
Fiyat: $6.00 (~ 18TL+) *
Bulunabilirlik: Online satış(TR'ye yok), Instagram hesapları
* TR'ye shipping'i olmadığından yalnızca instagram hesaplarında bulabilirsiniz. Fiyatı da tahmin edersiniz ki hesaptan hesaba değişiyor. Ürünler popülerlik kazandıkça ve de döviz kuruna göre daha da artıyor. Ben ilk aldığımda 25-27TL civarında idi fiyatları, şu anda farklı hesaplarda 37TL'ye kadar çıkabiliyor ücreti.




RENK: Colour pop bu rengi "sönük mürdüm kahve" olarak tarif etmiş. İçerisinde hafif mor/kırmızı karışımı alt tonlar bulunan, soluk bir koyu kahverengi desem olur sanırsam. Tam sıcak bir kahve de değil, tam mor bir kahve de değil; dolayısıyla gerçekten de ilginç, nadir ve de koleksiyonumda gerçekten de kendine ait yeri olan bir renk. Bu tip kahve tonlardaki dudak renkleri genelde çok daha sıcak tonlu ya da saf klasik kahve tonlarında olduğundan Chilly Chili'nin rengi benim gözümde bir başka güzel. 





Bu yazının devamında okudukça göreceksiniz, hep farklı ışıklardaki rengini göstermeye çalışacağımdan aklınızda bulunsun, en aslına uygun, normal gün ışığındaki rengi tam olarak bu.


Her ne kadar diğer markalarda benzer bir renk aklıma gelmese de ilerleyen haftalarda size kanıtlayacağım gibi Colour Pop Ultra Matte serisinde bununla aynı çizgide olan benzer renkler de var. Hatta o renge de onun ikizi olabilecek başka bir renk daha var. Hepsini karşılaştırmayı düşünüyorum yakında~

FORMÜL: Benim ColourPop'ın formülleri değiştiğinden sonra aldığım ilk renk. Formülün değiştiğini resmen bunu uygularken fark ettim. Daha önceden size Colour Pop Bumble inceleme yazımda (tıktık ^^) uzun uzun klasik formülden bahsetmiştim ya? Bu renkten itibaren formül değişiyor. 2015 sonbahar aylarında çıkan yeni renklerin hepsi bu yeni formüle sahip.

gündüz ışığında kapalı ortamdaki rengi.

Kimsenin aklı karışmasın, formül farklı; ancak Avenue rengini incelerken bahsettiğim gibi (tıktık^^) bahsettiğim gibi "sorunlu" bir yapı değil. Aynı klasik formül kadar güzel, sadece bitişi biraz daha farklı. Chilly Chili benim şu anda en sık kullandığım  ve de kullanımının en rahat olduğunu düşündüğüm renk.

Eskisi gibi full mat, kağıt gibi bir yapının aksine, artık bu renklerin formülü biraz daha kremsi bir yarı-mat, asla tamamen matlaşmıyor.Ancak garip şekilde bu ürünün kalıcılık süresine hiçbir etki etmiyor bu yeni bitiş. Sadece dudaklarınız değdiğinde kağıt gibi kuru gelmiyor eskisi gibi. Yapışkanlık hissi  gibi sizi rahatsız edecek ya da rengi oynatacak bir durum da söz konusu değil. Ürün hala aynı kalıcılığı koruyor, sadece eskisi kadar kuru değil.

serideki bütün renklerin tüpündeki rengi olduğundan çok ama çok farklı duruyor, görünce şaşırmayın


ColourPop Ultra Matte serisi ilk çıktığından beri mat kullanmaya çok alışık olmayanların markaya sürekli gönderdikleri şikayet, ürünlerin "fazla mat" "fazla kuru" olduğuydu. ColourPop müşterilerini dinledi ve de kalıcılıktan taviz vermeden dudakta daha rahat duracak bir formül çıkarttı, onunda da devam ediyor yoluna. Hala full pigmentasyonu var, tek seferde 100% opak, full kapatıcı bir renk veriyor. Dediğim gibi tüm serideki kullanımı en rahat renklerden biri. Eşit dağılıyor, yama gibi durmuyor, tazeleyebiliyorsunuz, katmanlayabiliyorsunuz, tek seferde uygulayabiliyorsunuz.

güneş ışığındaki görünümü

Uyguladıktan 15 saniye kadar sonra tamamen yerleşip sabitleniyor. Formülü nedeniyle dudağın normalde ruj tutmayan ıslak iç kısmına dahi uygulanabilen bir ruj, bu da koyu renklerin görünümünü bir o kadar güzelleştiriyor.

Uygulama: Formül değişti diye hemen yerleşmeyecek sanmayın, yine çok çabuk sabitlenen ve kuruyan bir renk olduğundan tek seferde uygulamanız gerekiyor. İlk birkaç sefer eliniz alışana kadar deneme yaparsanız ondan sonraki kullanımlarda uygulaması çok daha kolay olacaktır. 

direk gün ışığındaki görünümü




Ben ilk önce dudağın ortasına uyguluyorum ve de ardından tek seferde bir kenardan diğerine dış kısmını dolduruyorum. Yamalı bir görünüm vermeden homojen bir bitiş veriyor. Dediğim gibi Chilly Chili rengi zaten yama yapan renklerden değil. İlk birkaç seferden sonra eliniz alışıyor ve de tek seferde hemen uygulayabiliyorsunuz. Açıkçası bana artık resmen normal rujları uygulamaktan daha kolay geliyor bunlar, dağılma sorunu falan yok.



Yapısı nedeniyle dudak çizgisinin çok dışından çizip büyük dudak sevdasına kapılsanız da kopkoyu bir renk olduğundan sizin doğal dudak çizginizi çok belli etmeden uygulayabiliyorsunuz. İlgilenen varsa duyrulur~

Performans: Uyguladıktan sonra bende 10 saat rahat rahat dayanıyor. Yemek yiyip içmediğiniz sürece hiç silinme yaşanmıyor; yemek yerseniz de yalnızca dudağın iç kısmında silinme gözlemleniyor, o da ancak yağlı bir şey yerseniz. Serideki rahat rahat katmanlanan renklerden biri olduğundan yemekten sonra silinen iç kısımda ürünü tazeleyip güne devam edebilirsiniz.


Garip bir şekilde bu yeni formüller bir şeyler içerken iz bırakıyor. Diğer renklerde bardağın kenarında falan kupkuru oldukları için ya hiç iz olmazdı ya da ç.ok hafif kalıntılar. Bu yeni formüllerde sanki ruj sürmüş gibi iz kalıyor bardakta; ancak dudağına bakıyorsun sanki az önce sürmüş gibi silinme azalma falan yok hiçbir şekilde. Bardakta iz bıraksa da yeni daha kremsi yapısı nedeniyle pigmentasyonunda azalmaya neden olacak kadar değil. Gerçekten çok ilginç ama sorgulamıyorum valla, son zmaanlarda kullandığım en güzel dudak rengi ve ürünü resmen. 



güneşli günde kapalı ortamdaki görünümü

Dudağın geri kalan kısmında, dış kenarlarında, dudağın merkezinde herhangi bir silinme, akma, dudak çizgisinin dışına taşma olmayacaktır. Kendiniz eve gelip çıkarana kadar olduğu yerde sabit kalacaktır; ANCAK 24 saat kalıcı diye reklamı yapılan ve de dudaktan çıkmak bilmeyen ürünler gibi değil bu ürün. Uzun süre kalıcı olmasına rağmen eve geldiğinizde temizleme suyuyla da rahat rahat çıkarabileceğiniz, yağ bazlı bir çıkarıcı ile ise de tek seferde hemen çıkan bir ürün.


~~~~~~~~~~~~~~~~

Ben bu ürünü instagram'da @orjinaliburda hesabından 37TL'ye aldım. 

~~~~~~~~~~~~~~~~

Umarım bu yazı hoşunuza gitmiş ve de size ürün hakkında bir fikir vermeyi başarabilmiştir. Gerçekten son yıllarda denediğim favori renklerden biri haline geldi. Daha önceden favoriler listelerimde de gördüğünüz gibi~



Colour Pop Ultra Matte Lip formülünü denemeyen varsa denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu seriden bende baya bir renk olduğundan eğer incelememi istediğiniz bir renk olursa haber verin onlara öncelik vermeye çalışacağım ^^
Okuduğunuz için teşekkürler!

İncelediğim diğer Colour Pop Ultra Matte Lip'ler;
Bumble (tıktık^^)
Avenue (tıktık^^)



1 yorum: