25 Aralık 2016 Pazar

Too Faced Sweet Peach Paleti İncelemesi & Swatchları



 Herkese Merhaba!
Bugün blogda tamamen baskı altında aldığım bir palet var. Vallahi almayacaktım bunu. @Makyajteleşı'na götürebilirsiniz bütün şikayetlerinizi.
Bildiğiniz gibi Sweet Peach paleti Amerika'da sınırlı sayıda satışa çıkıp anında tükendiği sıralarda, Chocolate Bon Bons paleti daha Türkiye Sephoralarında yeni satışa çıkmıştı. Onu alır almaz sweet peach paletinin haberleri çıkınca ben tabi direk yok artık diyerekten unutup gitmiştim bu paleti... Ta ki etrafımda alan herkes renklerine nasıl bayıldıklarını ballandıra ballandıra anlatana kadar. Resmen yeter artık diyerek merak edip alalım dedim... ve de ne yalan söyleyeyim yaz ayları boyunca da sadece bunu kullandım =/

İnceleme yazısı internette bolca vardır nasıl olsa diye bu blogda paylaşmamıştım açıkçası. Bon Bons paletinin incelemesini yaptıktan hemen sonra aynı markadan bir palet daha gelsin istemedim; ancak madem Too Faced bu paleti bu kadar sevildiği için yeniden üretime gidip geçtiğimiz hafta tekrar satışa sundu, oturup yazmadan olmaz dedim.

Eğer merak eden, ilgi duyan varsa belki bu yazıyı okuduktan sonra fikriniz değişir; belki de hepten gaza gelirsiniz... kim bilir? Yazı işinize yarasın yeter valla ^^


 
Marka: Too Faced
Ürün Türü: Far Paleti
Ürün: Sweet-Peach Paleti
(Chocolate serisinin 4. Paleti)
Far Türü: Mat / Simli / Metalik-Frost
Ürün Miktarı: K:1.0gr(x14) - B:2.2gr(x2) = 18.4gr.
Fiyat: $49
Bulunabilirlik: instagram hesapları*
*palet 14 Aralık itibariyle yurtdışında telrar satışta, almak isteyenler şu anda instagram hesaplarından siparişlerini verebilirler ^^Onun dışına orjinal chocolate bar paleti ile chocolate bon bons paletleri de şu anda sınırlı sayıda TR Sephoralarda satışta~

İlgilenenler için kanalımda bu paletle yapılmış 
örnek bir makyaj uygulaması mevcut ^^

Dizaynı hakkında uzun uzun tanımlara gitmeye gerek yok sanırsam... daha önceki kalsik Too Faced Chocolate Paleti (incelemesi için tıktık^^) ve de Chocolate Bon Bons Paletinde (incelemesi için tıktık ^^) gördüğümüz genel dizaynın dışına çıkılmamış bu sefer de. Diğer paletlerde nasıl tema çikolata ve sevgililer günü ise; bu paletin teması da şeftali idi. Haliyle paletin dizaynında kullanılan renkler ve de kapaktaki kabartmalar da ilhamını şeftali meyvesinden almış. Paletin rengi ve de kabartmalar dışında, paletin boyutu, içerisindeki renk sayısı, ağırlığı vs. açısından da neredeyse serideki diğer paletlerle birebir aynı.



FORMÜL / YAPI

Sweet Peach paletinde de kapağını açar açmaz ilk dikkatinizi çeken, yine bu serideki ilk palet satışa çıktığından beri popülerlik kazanmasındaki büyük etmenlerden biri olan koku. Evet, Sweet Peach paleti de kokusuyla sizi cezbetmeye hazır gelmiş resmen. İnanılmaz tatlı, şekerli bir meyve kokusu var palette.
Öyle hafif hafif, ancak dibine girince kokladığınız bir şey değil; gayet açar açmaz uzaktan bile kokusunu alıyorsunuz, ancak tabi ki uygulamada falan koku bırakmıyor geride. Yani kokusunu aldırıyor, ancak rahatsızlık vermeden kayboluyor. Tam ideal dengeyi yakalamış yine Too Faced konu kozmetikte koku olunca. 


6'sı mat 12'si farklı düzeylerde ışıltılı olmak üzere toplam 18 far var palette. Yani serideki diğer paletlerle aynı mat/simli oranına sahip olduğu söylenemez bu sefer. Diğer paletlerde gördüğümüz 2 büyük highlight renkleri bu sefer görülmüyor bu palette. 
Ne kadar sevindiğimi de anlatamam, herkese uygun aydınlatıcı rengi tutturmak oldukça zor bir şey, bu nedenle bana gereksiz yer kaybı gibi gelmiştir hep 2 tane büyük renk eklemek. Bu sefer onların yerine normal farlarla doldurmuşlar paleti. Aferin. Farların her birinin ağırlığı 0.95gr olmak üzere paletteki toplam far miktarı 17.1 gr, diğer paletlerle neredeyse birebir aynı.


Farların yapısı açısından baya çalkantılı bir palet açıkçası. İnanılmaz güzel renkler de var, iyi renkler de, idare eder, bişiler yapabilirim herhalde dedirten renkler de... gerçekten kötü 2 renk de... Too Faced'in bunca zaman sonra bile hala en iyi paleti bence orijinal Chocolate paleti. Formül olarak ondan sonrakiler o kadar sağlam değildi. Bu palet de hani 100 üzerinden en fazla 70'lik bir palet desem? Tek tek incelerden anlayacaksınız ne dediğimi. 

 
Dürüst olmak gerekirse palet çok kötü olmadığı sürece formülü ne yazık ki kimsenin umrunda değil. Yalan mı? Bu paletin anında tükenmesine ve de insanların geri gelsin diye Too Faced'e şikayetler yağdırmasının nedeni aşırı pigmentli yumuşacık yapılı mükemmel farlar olmaları değil, paletteki renk skalasının şirinliği

Paletin "şeftali" teması sıcak tonlu neutral renkleri seven bu jenerasyonu resmen can evinden vurmuş. İnsanlar bu renk birleşimi için ölüyor, nasıl bir şey bu. O kadar taptılar ki bu palete Too Faced istekleri duymamazlıktan gelemedi ve yeniden üretime girdi bildiğiniz üzere. 14 Aralıkta da palet tekrar satışa çıktı. Şeftali'nin altın madeni olduğunu fark edince işin içine lip glosslar, allık, ve de bir aydınlatıcı paleti de ekleyip bu paletle birlikte kocaman bir Peach Koleksiyonu ile merhaba dedi Too Faced aralık ayına. 


RENKLER

Adından da anlaşılacağı gibi paletin teması şeftali. Açıktan koyuya farklı şeftali tonlarının yanı sıra; paleti herkes için kullanılabilir kılan farklı kahveler, sıcak-soğuk nude'lar, birkaç baz rengi, birkaç morlu tonlar derken ortaya şeftali temalı olsa da oldukça güzel genel bir palet çıkıyor. Ancak evet, insanların paleti göklere çıkarmasının nedeni o farklı tonlardaki şeker şeker şeftali tonları. Beni de almaya itenler onları oldu açıkçası ne yalan söyleyeyim. Asya markalarında şeftali ve pembe tonlarında farlar inanılmaz yaygın olsa da genelde batılı markalarda sık rastlanan tonlar değiller. Bu Sweet Peach çılgınlığı da bu yüzden zaten.


Renklerin hepsini bazlı ve bazsız denemiş olsam da, ben bazlı uygulamanızı tavsiye ederim. Pigmentasyonları çok daha güçlü oluyor baz ile uygulandığında. Ben zaten aşırı damarlı göz kapaklarım nedeniyle hep baz ile uyguluyorum ama aklınızda bulunsun, bazsız deneyip de farklı sonuçlar alırsanız diye...



M-mat / S-saten / I-ışıltılı / F-frost / Me-metalik





White Peach (S): Saten bitişli, sıcak-sarı alt tonlu bir açık bej rengi. Pigmentasyonu gayet iyi, yumuşak, kolay dağıtılan bir uygulaması var. Bende 9-10 saat dayandı çok rahat. ( 8 / 10 )






Luscious (Me) Metalik bitişli, sıcak alt tonlu bir orta tonda soluk bakır-kahve-nude. Oldukça yumuşak uygulanan ve de çok kolay sorunsuz dağıtılan bir renk. İnanılmaz pigmentli, dokunur dokunmaz neredeyse kremsi denilebilecek yumuşacık yapısıyla ele full opak gelen bir renk. Paletteki en farklı, ve de ilk kullanımdan itibaren en başarılı renk bana sorarsanız. 9-10 saat sorunsuz dayandı. ( 9 / 10 )






Just Peachy (I) Sıcak alt tonlu bir orta tonlu şeker pembesi. İçerisinde altın tonlu simler var. Yarı-opak bir pigmentasyona sahip; fakat yapısı ve uygulaması baya kuru ve pudramsı, fazlaca tozutan bir renk. Dağıtırken silinen, uygulamada sorun çıkartan bir ton biraz. Kesinlikle bazsız kullanılmıyor. 6-7 saat kadar dayandı. ( 4.5 / 10 )



 
Bless Her Heart (F) Sıcak-kahve alt tonlu bir orta tonda soluk zeytin yeşili. Frost bitişli bir renk. Pigmentasyonu gayet iyi, ancak hafif kuru bir yapısı var, bu nedenle uygularken göründüğünden daha soluk görünebiliyor. Katmanlama gerektiriyor. Hafif tozutuyor, ancak kullanımı rahat bir renk.  ( 7.5 / 10 )



Tempting (I) Sıcak alt tonlu bir siyah-kahve. Sedefimsi ışıltılar var içerisinde. Neredeyse kremsi denilebilecek yumuşacık bir yapısı ve full opak bir pigmentasyona sahip. Açık ara paletteki en iyi 2 renkten biri. Yapısı paletteki diğer renklerden çok daha ileride bir renk. Kolay uygulanıp sorunsuz bir şekilde dağıtılıyor. 10-12 saat dayandı. ( 9 / 10 )






Charmed, I’m Sure (M) Mat bitişli sıcak alt tonlu bir soluk orta-koyu kahve. Yumuşak kolay dağıtılan bir yapısı var ancak baya tozutuyor, bazsız kullanıldığında iyi bir pigmentasyon elde etmek zorlaşıyor. 8-9 saat dayandı. ( 7 / 10 )




   



Nectar (F) Sıcak alt tonlu, frost bitişli bir açık>orta altın sarısı. Pigmentasyonu iyi, ancak biraz daha az sıkıştırılmış bir renk olduğundan dağıtırken kolayca aşırıya kaçıp pigmentasyonunu seyreltebilirsiniz. Dağıtırken çok iyi bir şey aslında bu, ama rengten full opak bir performans istiyorsanız zorlayabilir biraz. 8 saat kadar dayandı bende. ( 7 / 10 )




 Cobbler (I) Sıcak alt tonlu orta>koyu bir kırmızı-kahve. Sedefimsi ışıltılar taşıyor. Pigmentasyonu gayet iyi, uygulamada da oldukça yumuşak, kolay dağıtılan sorunsuz bir yapısı var. 9-10 saat sorunsuz dayandı bende. Paletteki en sağlam renklerden biri. ( 8 / 10 )




Candied Peach (M-I) Mat, ancak içerisinde pembe mikro-simler barındıran; soluk bir orta tonlu canlı bir şeftali-pembe. Inanılmaz pudramsı, fena tozutan bir renk. Dağıtılması, eşit uygulanması biraz zor bir renk. Kesinlikle bazsız kullanılmıyor, yapışacak ve rengini gösterecek bir baza gerek var, yoksa dağıtılmıyor resmen. Paletteki en kötü renklerden biri bana sorarsanız.  ( 2 / 10 )










 



Bellini (F) Sıcak alt tonlu, içerisinde altın simler barındıran, frost bitişli bir açık>orta şeftali-pembe. Pigmentasyonu gayet iyi, yumuşak kolay dağıtılan bir yapısı var. 9-10 saat kadar dayandı. ( 7.5 / 10 )





Peach Pit (I) Işıltılı bir bitişe sahip, sıcak alt tonlu bir koyu kırmızı-kahve. Pigmentasyonu gayet iyi fakat hafif kuru bir yapıya sahip. Dağıtırken biraz zorlandım ancak yine de kullanımı çok zor değildi. 9 saat dayandı bende. ( 7 / 10 )






Delectable (S) Satin bitişli, sıcak alt tonlu bir koyu mor-bordo. Fazla tozutan, kupkuru, pudra gibi bir yapısı var. Kesinlikle bazsız kullanılmıyor. Eşit uygulanması ve dağıtılması çok zor bir renk, neredeyse hep yama yama görünüyor. 6-7 saat dayandı. ( 2 / 10 )


 


Peaches ‘n Cream (M) Mat bitişli bir açık tonda sarı-şeftali. O kadar yumuşak ki neredeyse pudramsı denilebilecek bir yapısı var, ancak uygulaması ve dağıtması kolay ve eşit bir renk. Pigmentasyonu gayet iyi. 9 saat kadar dayandı. ( 7 / 10 )







Georgia (M) Mat bitişli orta tonda bir şeftali-turuncu. Yarı-opak bir pigmentasyonu var. Pudramsı ancak kolay dağıtılan bir yapısı var, ancak bazsız uygulandığında uğraşılmıyor gerçekten. 7-8 saat dayandı. ( 5 / 10 )






Caramelized (F) Frost bitişli sıcak tonlu bir orta/koyu bronz. Mükemmel bir pigmentasyonu var. Yumuşacık, kolay uygulanan ve dağıtılan bir yapıya sahip. Paletteki en uzun süre dayanan renk oldu, 12 saat kadar dayandı benim gözlerimde. Paletteki en iyi renklerden biri. ( 9 / 10 )





Puree (M) Mat bitişli soluk bir orta tonda karamel-kahve. Yarı-opak bir pigmentasyona sahip. Oldukça sıkı sıkıştırılmış bir renk paletteki diğer matların aksine. Uygulaması ve de eşit dağıtması biraz zor bir renkti bu nedenle. 8 saat kadar dayandı. ( 6 / 10 )


 


Summer Yum (M) Mat bitişli, sıcak alt tonlu bir orta>koyu kırmızı-kahve. Pigmentasyonu gayet iyi. Yumuşak çok ince elenmiş bir yapısı var, kolay uygulanıp dağıtılıyor. Hafif pudramsı olmasına rağmen dağıttıkça opaklığını kaybetmedi. Tozuttuğu için fırçadaki fazlalığı uygulamadan sallarsanız sorun çıkarmaz. 9-10 saat dayandı. ( 7.5 / 10 )




Talk Derby to Me (S-I) Satin bitişli bir kopkoyu mor. İçerisinde hafif ışıltılar barındırıyor. Yarı-opak bir pigmentasyonu var. Kuru, tozutan bir yapısı var; uygulaması ve de eşit dağıtması biraz sorunlu. Tek seferde uygulamak yerine ince ince katmanlayarak uygularsanız daha iyi sonuçlar elde edersiniz. 8-9 saat dayandı. ( 4.5 / 10 )




~~~~~~~~~~~~

Umarım paleti almayı planlayanlar, merak edenlere yardımı dokunan bir yazı olmuştur. Genel olarak gayet iyi bir palet, 10 üzerinden 7 ortalaması var diyelim. 
Her palette olduğu gibi birkaç çok iyi rengin yanında birkaç zayıf renk taşıyor; ancak yazıda da bahsettiğim gibi bu paletin çekici yanı zaten daha çok renk skalası. Açıktan orta tonlara şeftali tonları ve doğal renkleri seven biriyseniz ilginizi çekebilecek renkler var. 
Umarım hoşunuza gitmiştir bu yazı ^^ 
İlginiz için teşekkürler~

2 yorum:

  1. Yine çok güzel anlatmışsın. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Nereden bulabilirim peki nasıl siparişini vericem bana bilgi verirmisiniz instagram hesabı demişsiniz ama adı ne instagramda bulamadim

    YanıtlaSil