3 Haziran 2016 Cuma

Too Faced Love Flush Allık Paleti İncelemesi & Swatchları


 
Herkese Merhaba!

Snapchatten beni takip edenler aslında bu paleti rahatsızlanmadan önce ilk açtığımda benimle birlikte incelediler~ 
Sanırsam herkes benimle aynı fikirdeydi, herkes çok kullanışlı olduğunu belirtip nasıl olduklarını, yapılarını, nereden alabileceklerini sordular takip eden günlerde~ 
Sanırım bugüne kadar en fazla soru aldığım ürün snapchatten bu oldu~


Too Faced pudra formüllerini iyi bilen bir marka. Farları, bronzerları, allıkları genelde hep çok iyi oluyor; bu nedenle denemeden de görür görmez alsam bile pişman olmayacağımı biliyordum, ki öyle de oldu. 
 Allık paletlerinin bugüne kadar çok büyük hayranı olmadım açıkçası, ten rengime uygun renk teması bulmak neredeyse imkansız olmuştur hep, genelde yarısından fazlası çok koyu ya da benzer renklerle dolu olur ilgilendiğim paletlerin; ancak Too Faced Love Flush allık paletinin renk paleti gerçekten de ihtiyacınız olabilecek tüm köşeleri kapsamış. 
O kadar çeşitli ve farklı renkler var ki kullanışlı olmaması imkansız~


Marka: Too Faced
Ürün Tipi: Allık Paleti
Formül: Pudra
Bitiş: Saten/Işıltılı
Renk: 6 renk
Miktar: 12gr (2gr x6)
Fiyat: $36.00 (110-130TL~) *
Bulunabilirlik: Online/İnstagram Hesapları
*kargosuz resmi satış fiyatı ve de güncel dolar kuru karşılığı, ancak instagram hesaplarından alacaklara dikkat, çok çok farklı fiyatlara satanlar var, ben oldukça uygun fiyata satan güvendiğim bir hesaptan aldım, aldığım hesabı yazının sonuna ekleyeceğim detaylarıyla~




GENEL BAKIŞ

Too Faced bu paleti aslında ilk çıktığında baya ilgilenip, sonradan Tarte'ın yılbaşı döneminde çıkardığı allık paletini almaya karar vermiştim. Daha sonradan o Tarte paletinin formülünü tekli allıkları kadar iyi bulmayınca bende bir hayal kırıklığı~ Resmen allık paletlerinden baya soğumuştum o dönemde. Almak istediğim allıklar varsa tekli alırım artık diyordum önüme gelene.


Gelin görün ki internette dayanamayıp baktıkça, tekli allıklarla paletteki allıkların kalitesinin aynı olduğu nadir paletlerden biri olarak sürekli bu gösteriliyordu, aklımı çeldi biraz. Genelde ne yazık ki tekli, formülü inanılmaz olan allıkları markalar paletlerde çıkarttığında; tekli ve paletteki halinin kaliteleri arasında uçurumlar olabiliyor (bknz: çoğu Nars allık paleti). Too Faced'in bu serisinden benim almak istediğim 3 renk vardı, ancak fiyat olarak baktığımızda 3'üne bu kadar para vereceğime yorumlara güvenip paletini almaya karar verdim. İyi ki de vermişim~





Dizayn:

Palet ince uzun karton bir dizayna sahip. Çoğu Too Faced ürünü gibi rengarenk bir dizaynı var. Adından da anlaşılabileceği gibi "Love" temalı bu paletteki allıklar da kalp şeklinde, isimleri de aşk dolu.

Paletteki allıkların arasındaki mesafe renklerli fırçayla alırken tozların karışmayacağı kadar yeterli bir aralık. Bazı allık paletlerinde renkler birbirine o kadar yakın oluyor ki tozuttuğu anda renkler birbirine girebiliyor. Too Faced Love Flush paletinde bu sorun yok.

Real Techniques Bold Metals koleksiyonundaki allık fırçası~

MAC 168 Angled Contour Fırçasının paletteki boyutu~
Allıklar küçük görünseler de fırçayla alırken sorun yaşanmıyor, rahatlıkla renk alabiliyorsunuz fırçaya. Her rengi denemeniz ve de özellikle de seyahatlerde renk seçeneği arayanlar için inanılmaz güzel bir seçenek bu palet.


Tek sorunu seyahat edecekler için boyunun fazla uzun olması. Hiçbir makyaj çantasına sığmaz, çünkü alt alta 2 sıra yapmak yerine renkleri yan tana tek sıra halinde dizmişler. Baya uzun bir palet yani. Ancak incecik ve de oldukça hafif, gereksiz bir palet ağırlığı yok.


Renkler:



Palette bej, şeftali, mercan, soğuk pembe, sıcak pembe, koyu tonda bir pembe olmak üzere oldukça büyük bir renk yelpazesi kullanılmış. 
Çok açık/Açık/Orta/orta-Koyu tenlilerin hepsinin kendilerine uygun renkleri bulabilecekleri oldukça kullanışlı bir renk yelpazesi söz konusu bu palette.

Renklerin doğal ışıktaki görünümleri




Love Hangover: Sıcak alt tonlu bir açık mercan rengi. Şeftaliden çok pembe tonları ağır basan bir mercan rengi ancak açık ve de sıcak tonlu olduğundan hem sıcak hem de soğuk tenler tarafından kullanılabilecek bir renk.

Hafif bir ışıltı var ancak simli bir görünümden çok satenimsi bir ışıltı söz konusu.

Güçlü bir pigmentasyonu ve de yumuşacık çok rahat dağıtılan bir yapısı var. 10 saat kadar rahat dayandı bende.







Baby Love: Hafif sıcak alt tonlu soluk bir orta tonlu pembe. İçerisinde biraz daha belirgin altın rengi ışıltılar var.

Pigmentasyonu orta derecede ancak yapısı diğerleri kadar yumuşak ve de kolay dağıtılan bir renk.

10 saat kadar dayandı bende. 









I Will Always Love You: Sıcak, orta tonda bir canlı mercan rengi. İçerisinde çok hafif altın rengi ışıltılar taşıyor.  

Pigmentasyonu gayet iyi, yapısı incecik, ciltte çok rahat dağıtılan bir renk. 

10 saat kadar dayandı bende. 







How Deep is Your Love: Seriden tekli olarak ilk almak istediğim renk buydu benim ^^ 

Sıcak alt tonlu ve saten bitişli bir orta tonlu mercan pembesi.  

Pigmentasyonu iyi, yapısı da oldukça yumuşak. 

12 saat kadar rahat dayandı bende. 

İlk okuduğum yorumlarda paletteki rengin tekli olanından daha yumuşak ve kolay dağıtılan bir yapısı olduğu söyleniyordu. Beni paleti almaya iten de bu oldu ^^



Justify My Love: Soğuk, bariz mavi alt tonları olan, capcanlı bir pembe. Ne çok açık ne de orta tonda bir pembe.

Tam arada ancak parlaklığı, canlılığı rengin "açık" görünmesini engelleyen bir renk.

Yarı-mat bir bitişi var ve de çok hafif ışıltıları olan bir renk bu da.

Pigmentasyonu çok güçlü, yapısı yine yumuşak bir renk; ancak diğerlerine kıyasla biraz daha tozutuyor. Fakat ciltte kuru yada pudramsı durmuyor.

10-11 saat dayandı bende.






Your Love is King: Sıcak alt tonlu ve saten bitişli, hafif soluk, orta tonda bir gül kurusu.

Paletteki en koyu renk.

Pigmentasyonu yarı-opak, fakat yapısı ise yumuşak, kolay uygulanan ve kolay dağıtılan bir formüle sahip.

9 saat kadar dayandı bende.





Yapısı:

Allıkların yapısı benim makyajda kişisel olarak tercih ettiğim ve de en rahat kullandığım yapılardan biri. Yapısı yumuşak, ama fırçayla dokunduğunuzda dağılıp etrafı tozu dumana katacak kadar yumuşak değil; hafif sert, ama fırçaya renk alamayacağınız, rahat dağıtamayacağınız pigmentasyonunu düşürecek bir sertlik de değil.

Renklerin sıcak ışıktaki görünümleri~
 Kısacası aşırı tozutmadan yumuşak olmayı başarabilen bir yapısı var bu allıkların. Renkten renge pigmentasyonlarında tabi ki farklılıklar vardı, ancak direk "zayıf" pigmentasyonu var denilebilecek bir renk yok bu palette. Renklerin hepsi ciltte çok rahat dağıtılan, kolay uygulanan, kullananlara zorluk yaşatmayacak bir yapıya sahip.


~~~~~~~


Benim Too faced Love Flush paleti hakkındaki görüşlerim bu yönde, ilgilenenler varsa umarım bir fikir vermiştir size almadan önce ^^ 

Ben paletimi instagramdaki @rosamistore hesabından 
yaklaşık 2-3 ay kadar önce aldım~ Hem kendisi uzun zamandır alışveriş yaptığım bir hesap, hem de bu paleti gördüğüm hesaplar arasında en uygun fiyata satan kendisiydi. 200'e satan hesap var diyeyim siz düşünün~



1 yorum: